Thomsen Fysioterapi i Toldbodgade har fundet løsningen til de mange nødstedte brugere af det lukkede varmtvandsbassin i Stevnstrup.

Thomsen Fysioterapi & Osteopati i Toldbodgade har fundet en løsning for de mange nødstedte brugere af varmtvandsbassinerne hos Handicapcentret Kronjylland i Stevnstrup, der måtte lukke før jul, da der ikke var flere penge til driften.

Lukningen har bevirket, at mange brugere og patientforeninger er blevet afskåret for at få vigtig og uundværlig træning og genoptræning.

»Vi har arbejdet hurtigt og stenhårdt på at finde alternativer til Stevnstrup – og det er heldigvis lykkedes,« udtaler klinikejer fysioterapeut Finn Thomsen i en pressemeddelelse.

»Da man ikke kan få rådighed over flere bassintimer i byens Water & Wellness, har vi lavet en aftale om at leje varmtvandsbassinet i Auning Idræts- og Kulturcenter. De har nogle rigtig fine forhold og et dejligt bassin med alt, hvad vi skal bruge. Der er ca. 12 km længere at køre fra Randers by. Men det var den bedste løsning vi kunne finde,« fortsætter Finn Thomsen.

Påvirker livskvalitet

»I vores profession som fysioterapeuter arbejder vi hver dag med patientgrupper, der ikke kan tåle at miste deres genoptræning. Manglende træning kan blive invaliderende og i visse tilfælde livstruende på sigt. Derfor har vi sat meget ind på at finde denne nye bassinløsning. I et varmtvandsbassin kan man nemlig træne med opdrift, hvilket betyder alverden for brugere, der har forskellige skavanker og funktionelle udfordringer,« siger Finn Thomsen, der tilføjer:

»Vi er bare en af mange brugere af varmtvandsbassinerne i Stevnstrup. Men jeg er sikker på, at jeg taler på alles vegne. Vi skylder en stor tak til værtsparret Marianne og Lars i Handicapcentret Stevnstrup. De har virkelig gjort det godt igennem rigtig mange år. Skabt et dejligt sted med atmosfære og hjertevarme. Og det har de formået under yderst vanskelige driftsmæssige forhold.«