Der skal noget indenbords, når kommunens 435 valgtilforordnede skal spises af i løbet af sådan en valgdag som denne. Hos Anne-Marie på Messingvej har de været i gang siden kl. 4 i morges og er først færdige i løbet af aftenen

 

Overalt står der frikadeller, ostemadder, drømmekage og smørrebrød. Alt sammen er det på vej ud af døren.

“Vi laver altid maden i sidste øjeblik, det er derfor vi har så travlt”, fortæller Anne-Marie, alt imens hun skærer ost til ostemadder med peberfrugt som pynt.

“Det er derfor det roder lidt. Men vi skal nok få ryddet op til morgen for der har vi jo gæster igen”, fortæller Anne-Marie Jensby og griner.

Bag hende står en anden, der er ved at pynte smørrebrød og længere fremme i køkkenet står der endnu end der er ved at piske flødeskum. I det tilstødende lokale bliver drømmekager sat på fade – de skal snart ud af døren. Klokken nærmer sig eftermiddagskaffe tid og de valgtilforordnede skal også have kage. De har fået morgenmad, frokost og skal også have aftensmad og natmad. I alt servicerer Anne-Marie 15 valgsteder – og det er på opfordring fra flere tilforordnede.

“Det er da dejligt, at de gerne vil have min mad. Men det er jo fordi, de ved, hvad vi står for. Vi kan levere til tiden og i rette mængde, og så er maden frisk”, siger Anne-Marie.

Anne-Marie har – bortset fra sidste valg – leveret mad til de valgtilforordnede i 25 år.

“Vi er stolte over at være med – og vi er vant til det pres, der er sådan en dag”, fortæller hun.

Og det er en helt speciel dag også for hende.

“Det er en god dag for os. Og det betyder også meget for personalet. Vi kan lide at have travlt, at have et flow i tingene, og det får vi en dag som i dag. Samtidig med at vi skal levere mad til valgstederne, har vi jo også de sædvanlige gæster i huset – i dag har vi haft to-tre selskaber og vi skal også have nogle i aften”, siger en lidt forpustet indehaver af Hos Anne-Marie.

Det er til at se at stedet har et godt ry hos randrusianerne.

“Vi tager en dag som i dag med humor – vi har masser af tid til at grine”, griner hun.

Men bliver der tid til at stemme?

‘”Ja det gør der. Jeg stemmer cirka et kvarter før de lukker valgstedet – men vi kommer alle af sted. Mit personale får også fri, så de kan komme hjem og stemme”, siger Anne-Marie Jensby.