Tre DB-piger med i trup med henblik på det danske U 16-landshold

Tre af de dygtige piger på Dronningborg Boldklubs U 14-hold i fodbold har haft deres førsteoptræden i den danske landsholdsdragt.

De tre – alle 13 år og alle midtbanespillere hos DB – på vej mod en mulig landsholdskarriere er Pernille Truong, Liv McLean Gosvig og Lara Albayrak, og det var ganske forståeligt tre stolte piger, der ved en træningssamling i Stadome Ikast for første gang kunne trække i landsholdsdragten, da de jyske pigetalenter var indkaldt til en miniturnering.

U14-talentsamlingerne er forløberen til det endelige U16-landshold. Der er i alt 12 samlinger. DB-trioen har nu været med i tre udtagelsesstævner og er nu sikret deltagelse i sammenlagt 12 samlinger, inden der igen sorteres i truppen. Det vil ske i foråret 2018 i forbindelse med udtagelsen af holdet/truppen til et ministævne i den tyske by Melente.

I Nordjylland, hvorunder Randers og DB hører, er truppen på 28 spillere.

Et hårdt program
DB-pigerne er ikke kommet nemt til succes’en. Tværtimod. For det har kostet masser af tid og hårdt arbejde at nå så vidt.

”Pigerne er bestemt ikke nået sovende hertil. Foruden de to ugentlige træninger med de øvrige DB-piger, som spiller med i liga 1, der er den bedste række, deltager Pernille, Lara og Liv ugentligt i træningen med DB’s U14 drenge,” fortæller en af holderts trænere, Jan Gosvig.

Og ikke nok med det, for der stilles også krav fra Dansk Boldspil Union, der vil have, at pigerne deltager i både styrke- og stabilitetstræning samt fører elektronisk kostdagbog.

Fra Als til DB
For en af pigerne har vejen til landsholdet været ekstra lang. Pernille Truong bruger nemlig en hel del mere tid på fodbolden og især transport end Lara og Liv, for hun har længere til træning end de to veninder.

”Pernille er nemlig bosiddende i Als og skiftede på DBU’s anbefaling inden denne efterårssæson fra ASV i liga 3 for i stedet at spille for DB i liga 1,” siger Gosvig, der ikke overraskende har kunnet notere sig, at tilgang af nye spillere har haft en positiv effekt på DB-pigeholdet.

Men det er ikke kun pigerne, der har haft glæde af tilgangen og de tre talenters landsholdsudtagelse.

Sammen med de andre trænere Morten Nielsen og Michael Bramsen, der omkring DB-holdet har uvurderlig støtte i holdleder og administrativ leder Brian Jack, får Gosvig også gavn af pigernes evner. De tre trænere omkring holdet bliver nemlig opdateret, idet de er forpligtet til inden de enkelte samlinger at gennemgå det træningspas, der venter pigerne i DBU- sammenhæng.

Lara har en storebror, der har prøvet det – nemlig Onur, der efter en karriere i bl.a. Randers KFUM, Randers FC, Freja, Hornbæk og Vatanspor nu er på kontrakt i Hobro IK og hos DBU er noteret for seks landskampe på U 17- og U 18-holdet.

Pernille, Liv og Lara er alle danske statsborgere, men med fremmede aner, idet Pernilles mor er fra Vietnam, Lara kommer fra en tyrkisk familie, mens Livs morfar var skotte.