I 2018 markerer Randers Kunstmuseum 125-året for den officielle indvielse af et kunstmuseum i Randers

I den anledning sætter museet fokus på samlingen og dialogen med brugerne i en række tematiske udstillinger og tværfaglige arrangementer – Kunst i kassen 2.0.

Allerede på fredag 12. januar kl. 15 åbner første udstilling ud af fire, der alle kan opleves i foråret 2018. Temaerne for udstillingerne er “Kunst og penge”, “Kunst og mad”, “Kunst og krop” og “Kunst og tro” og museet vil gennem disse temaer vise nye sider og anderledes sammenhænge i museets samling også gennem tværfaglige arrangementer tilknyttet udstillingerne. Du kan bl.a. komme til en vurderingsdag, hvor Bruun Rasmussen sætter pris på kunst, design m.m., en søndagsfrokost med Sven Dalsgaard, dyrke yoga blandt malerier og deltage i en alternativ gudstjeneste – alt sammen i museets sale.

Dialog
Tiltaget er en del af Christiane Særkjærs forskningsprojekt om, hvordan museet kan benytte deltagelse som et formidlingsgreb over for museets besøgende. Det handler om at skabe forbindelser mellem kunsten og emner, som optager os i hverdagen og samtidig undersøge, hvordan vi får aktiveret museets samling og gør den mere dynamisk.

“De seneste år har der været stor debat om, hvad museernes rolle skal være i fremtiden, og hvordan de bliver nærværende og relevante for den enkelte borgers liv, og vi håber derfor, du har lyst til at gå i dialog med os”, siger Christiane Særkjær.

Udover de tematiske udstillinger er der også mulighed for at stemme på, hvilke værker i museets samling, der har den største betydning for den enkelte besøgende. Har man et særligt minde om et værk? Sætter det én i en ganske særlig stemning? Eller får det én til at tænke på en særlig historie?

Der bliver ligeledes mulighed for at anbefale et værk i samlingen til andre besøgende.

“Vi vil gerne skabe relationer mellem museets besøgende og er sikre på, at de kan skabe berigende møder med kunsten for hinanden”, siger hun.

12.-28. januar – “Kunst og penge”
Hvad er der blevet købt af værker til Randers Kunstmuseums samling de sidste ti år? Og hvordan indsamler man som kunstmuseum? Udstillingen viser et udvalg af museets indkøb 2007-2017. Fri entré

17. januar kl. 15-18 – “Hvad er det værd?”
Denne dag er et vurderingsdag på Randers Kunstmuseum, hvor Bruun Rasmussen sætter pris på kunst, design, antikviteter, smykker og armbåndsure samt samlerobjekter som vin, mønter og frimærker.

Vurderingsdagen er en enestående chance for at få stillet sin nysgerrighed og hvem ved, måske gemmer man på en skjult skat, der kan indbringe en mindre formue på auktion! Det er helt uforplig-tende og gratis at få en vurdering. Er genstanden for stor, medbring da gerne et vellignende foto samt mål.