Borgmester Torben Hansen og Red Barnets bestyrelsesformand, Lars Svenning Andersen, slår dørene op til den nye genbrugsbutik til børn i Middelgade fredag 16. februar

Siden efteråret har en lille gruppe frivillige arbejdet benhårdt på at finde de rigtige lokaler, planlægge og nu gøre klar til at åbne Red Barnets genbrugsbutik i Randers, som bliver organisationens 20. butik . Fredag 16. februar kl. 13.00 slår de frivillige dørene op og fejrer butikkens åbning.

“Vi glæder os rigtig meget til at vise vores nye flotte børnebutik frem for alle store og små i Randers og omegn. Butikken bugner med lækre varer til gode priser, og vi arbejder på højtryk med at blive klar til åbningen”, siger Susanne Friis Eden, der er den ene af tre frivilligledere for butikken.

Mange lokale erhvervsdrivende har fra start bakket op om og støttet butikken og doneret både arbejdstid, byggematerialer og meget andet til butikken.

Borgmester og Red Barnets bestyrelsesformand er med til åbningen
Når butikken åbner, sker det i selskab med både borgmester Torben Hansen og Red Barnets bestyrelsesformand, Lars Svenning Andersen.

“Vores utrættelige og dedikerede frivillige er årsagen til, at vi nu kan slå dørene op til vores helt nye Red Barnet genbrugsbutik.  De frivilliges engagement og lyst til at drive butikken er ganske enkelt afgørende, når vi åbner en ny butik, og vi er så taknemmelige for deres store indsats, som i sidste ende giver os mulighed for at redde, beskytte og styrke endnu flere af de børn, der har det allersværest – både herhjemme og ude i verden”, siger Lars Svenning Andersen.

Efterlyser stadig frivillige
“Vi overtog lokalerne lige før jul, og vi har med et stort hold af gode, entusiastiske frivillige arbejdet på at indrette butikken og gøre den helt klar til åbning. Men vi har fortsat behov for flere frivillige, der har lyst til at blive en del af vores hyggelige fællesskab, og som gerne vil bruge cirka fire timer om ugen i butikken,”  siger Susanne Friis Eden.

Interesserede kan skrive tilgenbrugranders@redbarnet.dk

Butikken hjælper børn i Randers
Konceptet for genbrugsbutikkerne er ’BARN til BARN’. Det betyder, at familier kan aflevere deres børns brugte tøj, legetøj og udstyr og give det videre på en god måde. Andre børn kan få glæde af tøjet og legetøjet til en fornuftig pris. Overskuddet fra butikkerne går til arbejdet for at hjælpe de dårligst stillede børn lokalt, nationalt og internationalt. Det betyder, at genbrugsbutikken er med til at støtte de lokale projekter for udsatte børn i Randers.

“Randers Lokalforening har i forvejen en familieoplevelsesklub, hvor vi arrangerer oplevelser og ture for børn, der har det svært. Vi afholder også en sommerlejr – alt sammen for at styrke børn. Genbrugsbutikken bliver en god måde, hvorpå vi kan lave endnu flere projekter for udsatte børn i lokalområdet i fremtiden”, siger Susanne Friis Eden.

Fakta:
Åbning af butik: Fredag 16. februar kl. 13.00
Adresse: Middelgade 3, 8900 Randers C

Program for dagen:
Kl. 13: Velkomst og tale ved borgmester Torben Hansen og Red Barnets bestyrelsesformand Lars Svenning Andersen – derefter klippes det røde bånd til butikken. Så serveres der kaffe, saftevand og lidt sødt. Der er gratis gaver til børnene og masser af attraktive åbningspriser – desuden bydes der på en overraskelse. Dagen slutter kl. 17.30.

Om Red Barnet:
Red Barnet er en del af Save the Children og har 28 søsterorganisationer, der arbejder i 120 lande over hele verden. Save the Children er verdens største uafhængige børnerettighedsorganisation.

Red Barnet Danmark er en demokratisk organisation med opbakning fra 2.000 frivillige, der er organiseret i 65 lokalforeninger og knap 18.000 medlemmer og faste bidragsydere.

Red Barnet har på nuværende tidspunkt 20 genbrugsbutikker