Uge 11 er international hjerneuge og i den anledning byder Hjernecenter Randers og Boligerne Lene Bredahlsgade blandt andet indenfor til åbent hus, foredrag og koncert.

 

Her kan man blandt andet blive klogere på hvordan det er at leve med en hjerneskade, høre om de forskellige tilbud samt møde personale og frivillige. Du kan også høre om, hvordan du selv kan blive frivillig og gøre en forskel for andre.

I Danmark indlægges i gennemsnit 55 voksne og fire børn med hjerneblødning, blodprop i hjernen eller akutte skader på hjernen hver dag. Uge 11 har siden 1995 stået i hjernens tegn. Her løb den første internationale Brain Awareness Week nemlig af stablen.

I lighed med tidligere år er Hjernecenter Randers med til at markere denne uge, som skal hjælpe med til at sætte fokus hjernen og på de mange mennesker, som hvert år får en hjerneskade.

Faktisk lever mere end 120.000 danskere med en hjerneskade, og i alt indlægges der hvert år 20.000 voksne og 1500 børn som følge af en hjerneblødning, en blodprop i hjernen, et slag mod hovedet eller iltmangel.

 

Arbejder sammen om Hjerneugen

Randers Kommune og Hjernecenter Randers samarbejder med Hjerneskadeforeningen om Hjernesagen at sætte maksimalt fokus på hjernen i den internationale hjerneuge.

Ole Støvring er formand for Hjerneskadeforeningens lokalafdeling i Randers, og han håber at hjerneugen kan være med til at sikre, at randrusianerne bliver klogere på hvad det vil sige at have en hjerneskade.

“Før jeg selv blev ramt, vidste jeg ikke hvad en hjerneskade er. Ved at skabe opmærksomhed ønsker vi blandt andet, at flere bliver klar over, hvilke ressourcer en person med hjerneskade også kan have. Selvom man for eksempel er ramt på talen, behøver intelligensen ikke fejle noget.”

I løbet af ugen vil være en række arrangementer, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage.

 

Program:

Mandag d. 12. marts:         Kl. 18.30 – 20.30 Koncert med Dagslys på Hjernecenter Randers, Bakkevej 1, Randers NV. DAGSLYS er et livsbekræftende musikalsk bekendtskab. Et par timers underholdende musik, som krydres med anekdoter fra det virkelige liv

 

Tirsdag d. 13. marts:           Kl. 15-17 Åbent hus i Boligerne Lene Bredahls Gade, Lene Bredahlgade 9, Randers C

 

Onsdag d. 14. marts:          Kl. 15.30 – 17.30 Åbent hus på Hjernecenter Randers, Bakkevej 1, Randers NV. Her kan du blandt andet møde Hjerneskadeforeningen, Hjernesagen og Randers Kommunes aktivitets og fritidskoordinator. Herudover er der rundvisning på hjernecenteret

 

Torsdag d. 15. marts:          Kl. 17.30 Fællesspisning hos Hjernecenter Randers, Bakkevej 1, Randers NV Kl. 19.00 Foredrag: “Fra aktiv butikschef til hjerneskadet” Kim Erik Andersen