Foråret byder traditionen tro på fem utraditionelle dialoger om kunst mellem cykelsmed Claus Ørsted og museumsdirektør Lise Jeppesen

I denne sæson inviteres publikum med på rejse i kunstnernes fodspor. Hver torsdag fokuseres på en rejseskildring i museets righoldige samling.
Claus Ørsted og Lise Jeppesen er ikke enige om meget, men de brænder begge to for kunsten. Der er lagt op til en sjov og festlig debat om kunst.

Tag på rejse med kunstnerne
Fra starten af 1800-tallet var dannelsesrejsen til Rom et vigtigt udviklingstrin for enhver kunstner. I Italien fik de ikke alene klassisk grund under fødderne, men stod også ansigt til ansigt med det fremmede, det eksotiske og det ukendte i form af gestikulerende italienere, rustikke byscener og landskaber badet i sydens klare lys. Flere rejste videre ud til Spanien, Grækenland eller den nære orient. Senere blev Paris det foretrukne rejsemål. Kunstnerne lod sig fascinere af de fremmede verdener, men også af den kunst de så.

Randers Kunstmuseums samling rummer talrige hovedværker, der bærer vidne om denne rejselyst, og om senere generationers rejser ud i verden.

Der er fri entré til dialogerne der finder sted – 22. marts – Trondur Patursson: Kosmisk Rum, 5. april – Joachim Skovgaard: Fra Halland Torperhuse, Dagsåsklippen, 19. april – Merete Barker: Fra en anden verden, 3. maj – Kristian Zahrtmann: Italiensk tærskeplads – hver gang er det kl. 15.00 på kunstmuseet.