Svømmere i alle aldre trodsede Gudenaaens kolde vand og præsterede alle et flot resultat i årets Open Water.

Medaljerne lå klar til svømmerne, når de en efter en kom på den anden side af målstregen. Alle der havde deltaget 7 år i streg modtog en guldmedalje.

Ikke alle så ud til at havde en våddragt på og var noget kolde at se på, når de kom op, trods det de havde knoklet. Der var distancer på 10km, 5,7 km og 3,3 km, og ikke at forglemme turen på 1,5 km, der var ‘familieturen’. Her deltog nogle børn med deres forældre for første gang, men på alle ruter var der både førstegangssvømmere, og dem der år efter år vender tilbage.

Fra DR’s “Rigtig Mænd” sæson 1 deltog Søren Holm. Han og mange af de deltagende modtog knus, kys og lykønskninger og sågar flag ved målstregen.

Folk stimede sammen omkring Tronholmen for at tage imod ved målstregen, og alle ventede spændt på at netop den, de kendte, kom ind. Mange nåede dog faktisk ikke engang at registrere, at svømmerne kom ind, før end at de stod helt henne ved dem.

Tekst og foto: Janni Hoppe