En 29-årig mand blev i går ved Retten i Randers idømt fængsel i 10 måneder for at have truet et vidne med en kniv i nattelivet i Randers i september.

Den 29-årige blev anholdt den 21. september, da et vidne natten forinden havde henvendt sig til politiet og oplyst, at han var blevet truet med en kniv af en ukendt gerningsmand. Vidnet havde været involveret i en episode tidligere samme aften, hvor gerningsmandens kammerat var blevet anholdt og sigtet for vold. Og det var baggrunden for, at  manden truede ham.

På baggrund af signalementer fra vidnet og vidnets kammerat fandt politiet frem til den 29-årige, der herefter blev anholdt og varetægtsfængslet.

Ud af de 10 måneders fængsel var de seks måneder fra en dom fra 2016, hvor den 29-årige blev dømt for et hjemmerøveri. Den dom var han prøveløsladt fra, da han blev anholdt igen.

– Jeg er tilfreds med dommen, og at retten fulgte min påstand og dømte den 29-årige for at have truet vidnet med en kniv. Det er helt afgørende for bekæmpelsen af kriminalitet, at vidner til forbrydelser ikke skal frygte repressalier ved at afgive forklaring til myndighederne. Retten lagde vægt på den 29-åriges fortid, og at kniven var besiddet under skærpende omstændigheder. Det afspejlede sig i strafudmålingen, så jeg er tilfreds med, at manden nu har fået en længere fængselsstraf, siger anklagerfuldmægtig Jacob Gents.

Den dømte nægtede sig skyldig og ankede dommen på stedet.