Byrådslisten Velfærdslisten indkalder nu til borgermøde onsdag 21. november kl. 19 i Remisen med det formål at stoppe spareplanen på ældreområdet og forhindre lukningen af Dronningborg Plejecenter 

 

På byrådsmødet 12. november besluttede et flertal af politikerne i Randers Byråd at sende en række nedskæringer på ældre i høring. Et af forslagene er, at Dronningborg Plejecenter skal lukkes. Men det vil være skidt for lokalområdet, beboerne og de mange borgere, der bruger stedet, hvis plejehjemmet lukker, mener Velfærdslisten. Derfor indkalder lokallisten til borgermøde. 

“Borgermødet har til formål at forhindre lukningen af Dronningborg Plejecenter og sætte en stopper for spareplanen på ældreområdet. Vi skal have alle gode kræfter til at stå sammen. Uanset om man er rød, blå, gul eller grøn, er man velkommen”, siger Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem for Velfærdslisten. 

Ud over ham vil medarbejdere og pårørende komme med korte indlæg.

“Vi er mægtigt glade for, at de har sagt ja til at sige et par ord. Det understreger, at det her er noget, vi skal stå sammen om”, siger Pernille Heibøll Sørensen, organisationskoordinator for Velfærdslisten. 

 

Historisk kort høring

Flertallet af politikerne i byrådet besluttede, at der skulle være en kort høringsperiode på kun tre dage, der udløb for lidt under en uge siden. Samtidig blev det besluttet, at høringen skulle være lukket for alle andre end medarbejdere og ældrerådet. Velfærdslisten forsøgte med et ændringsforslag at få høringen udvidet til 14 dage og gøre den åben for alle borgere, men det blev stemt ned. 

“Det virker, som om man ikke gider høre på de mennesker, der står for skud. Borgere og beboere har ikke haft nogen rimelig chance for at komme til orde”, siger Kasper Fuhr Christensen og fortsætter: 

“Det er helt uhørt, at man ikke vil høre beboerne på de plejehjem, der står til at blive lukket. Det er deres hjem, man vil nedlægge. Og så bliver de ikke engang hørt. Helt ærligt, hvad i alverden bilder de sig ind? “, lyder det fra Kasper Fuhr Christensen.

Ifølge ham er borgermødet et forsøg på at rette lidt op på den udemokratiske og lukkede proces. 

“Det demokratiske underskud forsøger vi at råde bod på med borgermødet i morgen. I sidste uge holdt vi et meget velbesøgt borgermøde i Havndal, hvor cirka 100 borgere troppede op. Mit indtryk var, at borgermødet var helt afgørende for at få organiseret den modstand, der nu har rejst sig mod planerne om at lukke Aldershvile i Havndal. Jeg håber og tror på, at det samme vil være tilfældet i Dronningborg.

Kasper Fuhr Christensen slår fast, at Velfærdslisten vil kæmpe for, at hele spareplanen droppes. 

“Vi kæmper for at bevare Dronningborg Plejecenter og  Aldershvile i Havndal. Der skal ikke skæres mere på de ældre”, siger han. 

 —

Borgermødet om Dronningborg Plejecenter og resten af spareplanen på ældreområdet finder sted onsdag 21. november kl. 19 i Remisen på J.V. Martins Plads 3, 8900 Randers C.