Østjyllands Politi har den seneste tid efterforsket en række episoder, hvor borgere har fortalt om en mand, der har henvendt sig til børn i Hadsten og i det nordlige Aarhus. Ud fra den efterforskning er der intet, der tyder på, at der lige nu er en gerningsmand, som kører rundt i Østjylland i en hvid varevogn og forsøger at lokke børn ind i bilen.

I to konkrete tilfælde har Østjyllands Politi fundet frem til den mand, der er blevet anmeldt. Politiet har haft kontakt med føreren af en hvid varevogn i Hadsten, og tirsdag talte de med en mand, som havde kørt bil og skræmt en 11-årig dreng på Bjørnkærvej ved Randers. I begge tilfælde var der, efter politiets vurdering, tale om legale forhold.

I tidligere tilfælde har anmeldelser også vist sig at være misforståelser.

”Vi tager alle anmeldelser om mulige børnelokkere alvorligt, og vi forsøger i hvert eneste tilfælde at finde frem til den person, som har skabt utryghed. Der har i flere tilfælde været forskellige signalementer og forskellige beskrivelser af den bil, manden har kørt i, og vores efterforskning giver os ingen grund til at tro, at der lige nu er en bestemt gerningsmand i Østjylland, der kører rundt og forsøger at lokke børn til at køre med, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.