Havnegade 7 i Randers, som i daglig tale kaldes “Shell-grunden”, har stået tom og ubenyttet i længere tid. På sit møde mandag 25. marts godkendte Randers byråd, at kommunen køber grunden af ejeren DCC Energi, der driver Shell stationerne i Danmark efter, at man er blevet enige om en pris

 

“Grunden ligger centralt i forhold til “Byen til Vandet” og er et oplagt sted at styrke den positive opmærksomhed omkring midtbyen. Derfor er jeg rigtig glad for, at byrådet har sagt ja til at købe grunden, som ellers har tiltrukket sig negativ opmærksomhed, fordi den lå ubenyttet hen,” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Også formand for Udviklingsudvalget, Claus Omann Jensen er glad for beslutningen.

“Vi har i udvalget længe gerne ville gøre noget ved Shell-grunden, som ligger centralt og ikke tog sig kønt ud. Det får vi mulighed for at ændre på, og det kan samtidig være et sted, hvor vi løbende formidler, hvad der sker i forhold til Byen til Vandet – sådan at man kan følge med helt tæt på,” siger Claus Omann Jensen.

Hos sælgeren, DCC Energi, glæder man sig også over aftalen:

“Vi er fra DCC Energis side godt tilfredse med, at vi nu endelig kan overdrage grunden ved havnen til en ny ejer. Det har hele tiden været vores ønske at nå hertil med en løsning, der er fornuftig for alle parter. Der har bag linjerne været en god og konstruktiv dialog med kommunen, så det er glædeligt for os alle, at vi er nået i mål med en handel”, siger Søren Møller Maretti, Retaildirektør i DCC Energi.

Forvaltningen går nu i gang med forslag til, hvordan grunden kan blive forskønnet og anvendt så den hænger godt sammen med Randers midtby og samtidig formidler, hvad der foregår omkring “Byen til Vandet”. De forslag vil blive behandlet i Udviklingsudvalget.

Kommunen har indgået en aftale med DCC Energi om en pris på 2,1 mio. kr. Og i alt inkl. omkostninger koster grunden 2,2 mio. kr. Finansieringen kommer fra budgettet for Byen til Vandet i 2019, hvor der er afsat 9,55 mio. kr. i 2019.

Byrådet vedtog købet enstemmigt.