Det er efterhånden over 40 år siden, at Star Wars-sagaen så dagens lys. Nu kan en legetøjssamling ses på Museum Østjylland i forbindelse med Randers – En by i Galaksen

 

Star Wars er blevet et nyt yndlingsfantasiunivers for mange mennesker. Derfor må det være på høje tid, at Museum Østjylland nu udstiller de velkendte figurer fra “en fjern, fjern galakse for meget længe siden”, mener de.
Udstillingen åbner 6. april og består af store mængder Star Wars-legetøj, som Star Wars-fan og inkarneret samler Benny Ray fra Randers har samlet siden barnsben.

Museum Østjylland i Kulturhuset har været så heldig at låne Benny Rays højt elskede legetøjssamling af Star Wars-effekter primært i form af figurer fra det populære univers. Benny Ray arbejder til dagligt i Nordisk Films biograf på Thors Bakke i Randers, men de fleste kender ham nok bedre som manden bag Danmarks største Star Wars- og science fiction-messe Sci-Fi-Con.

”Nogle spørger måske sig selv, om det er en opgave for et dansk kulturhistorisk museum at udstille figurer fra en amerikansk science fiction-serie. Men børns legetøj og deres glæde ved nye og spændende trends skal vi som kulturhistorisk museum tage seriøst og derfor også meget gerne udstille. Og med Star Wars-figurerne har fascinationen endda spredt sig til mange voksne! ” forklarer udstillingens tilrettelægger Lisette Berg Andersen.

 

Tag shuttlebus til legetøjsudstilling
Når Randers i april lægger navn og lokaliteter til den årlige ”En by i galaksen”-festival, samles blandt andre fantasy- og science fiction-entusiaster igen i Arena Randers. Her kan de svælge i film-merchandise, møde udklædte figurer og dykke ned i legetøjets og tegneseriernes verden.
En shuttlebus kører lørdag i pendulfart mellem Arena Randers og Kulturhuset med flere stop undervejs.
Hopper man af bussen ved Jens Otto Krags Plads, er turen til Star Wars-udstillingen i Museum Østjylland i Kulturhuset ganske kort. Her kan man se vintagelegetøj fra Star Wars i ti stopfulde montrer. Montrerne er spækket med detaljerede figurer af Luke Skywalker, Prinsesse Leia, Jabba og R2D2. Flere af figurerne er i originale æsker.
Samler Benny Ray har valgt at have særlig fokus på figurerne fra årene 1977-1985 og dermed fra de første film.

Der er gratis adgang til udstillingen.