Der var stort fremmøde til formiddag på Shellgrunden ved havnen – årsagen var at plankeværkets dage var talte – der blev talt ned fra tre og så gik Nordkabel i gang med grab og lastbil

 

Længe har grunden stået og set miserabel ud – alt for længe. Sidste år tog socialdemokratiske Iben Sønderup så sagen på dagsordenen, og der blev sat skub i tingene – Shell har ellers ikke hidtil været til at hugge eller stikke i med hensyn til prisen på grunden, men så kom der skred i tingene.

“Jeg er utrolig glad for, at vi endelig fik købt grunden til en rimelig pris”, siger Iben Sønderup.

“Det er dejligt at se resultatet af sit arbejde og at det rent faktisk godt kan betale sig at dykke ned i en sag”, siger hun kort før plankeværket røg.

“Og så er jeg glad for, at det var et enigt byråd, der sagde ja til at vi skulle købe grunden, da den rigtige pris kom på bordet”.

Kommunen købte grunden sidst i marts i år.

Borgmester Torben Hansen var taler denne dag og hvorfor så det.

“I min verden er der jo masser af første spadestik, når vi sætter gang i noget nyt. Man kan også sige at dette her er første smadrestik, og det skal fejres, at der nu bliver sat gang i noget nyt. Shellgrunden bliver jo en del af projektet “Byen til vandet”, og vi kan nu se fremad og begynde at planlægge, hvad der skal ske med grunden. Men det ligger ude i fremtiden og i mellemtiden må vi så se at forskønne pladsen, så den ikke bliver ved med at være den øjebæ, som den har været de sidste fem år”, sagde borgmesteren i sin tale.

Her i maj vil Udviklingsudvalget gå i gang med at finde ud af, hvad der skal være på grunden og forhåbentlig til sommer vil pladsen være klar til nye udfordringer.

“Vi vil gerne have, at der kommer noget andet at se på, noget smukt når man kommer ind i Randers. Det har ikke ligefrem været en grund, vi har været stolte af, så jeg er selv meget glad for at plankeværket nu ryger. Og det har jo været noget, der har fyldt i folks bevidsthed”, sagde Torben Hansen.

“Sæt i gang”, sagde borgmesteren så.

“Nu har vi ventet længe nok”.

Omkring 30 var mødt frem for at overvære grabben tage fat om træværket og hive det op med rode. Og det tog da heller ikke mere end et kvarter før adskillige fag var fjernet fra grunden, og der var frit udsyn til rutebilstationen.

Det er Nordkabel fra Aars der står for klargøringen af grunden – firmaet har knap 200 mand som fortrinsvis graver ud til fibernet og lægger fjernvarmerør samt andet entreprenørarbejde.