Henover sommeren og efteråret løber der en lang række gourmetevents af stablen på det prisvindende frugtvineri Cold Hand Winery ved Randers

 

Vineriets nye udendørs oplevelsescenter ”Cold Hand On Fire” står endelig klar til at huse gastronomiske arrangementer. Nogle af landets ypperste gourmet-kokke lægger vejen forbi til særlige pop-up gourmetaftener, ligesom vinsmagninger og markeder vil blive afholdt i de unikke rammer.

Vineriet Cold Hand Winery har slået sit navn fast som en anerkendt producent af prisvindende frugtvin lavet på danske frugter og bær. Vinene forhandles hos vinhandlere og serveres på toprestauranter i Danmark og i udlandet.

“For det første vil vi gerne prøve at brande frugtvin sammen med højere gastronomi. Sætte det i en gastronomisk kontekst og vise, at frugtvin går godt i spænd med gourmetmad,” fortæller indehaver Jens Skovgaard Pedersen.

På vineriet afholdes der vinsmagninger, ligesom der er en stemningsfuld butik med de roste frugtvine. Og nu står vineriets spritnye udendørs oplevelses- og formidlingscenter ”Cold Hand On Fire” også klar til at tage imod oplevelseslystne gæster. Opførelsen af oplevelses- og formidlingscentret blev påbegyndt i sensommeren sidste år med støtte fra LAG og ELRO Fonden, og tankerne bag det udendørs center har fra starten været klare:

”Vi ville gerne skabe en helt unik ramme for gastronomiske oplevelser, som folk ikke lige oplever hver dag. En ramme der vil udfordre sanserne og tilføre noget helt specielt til de gourmetmåltider, der skal indtages der. Og ikke mindst en helt perfekt scene for formidlingen af frugtvin,” siger Jens Skovgaard Pedersen, ejer og stifter af Cold Hand Winery.

Jens Skovgaard Pedersen vil også gerne give østjyderne en gastronomisk oplevelse af de helt store.

“Der er langt mellem snapsene, synes jeg.”

Frugtvinene bliver i forvejen anvendt på de bedste restauranter over hele verden, og Jens vil gerne jokke janteloven godt ned i den jyske muld, og han fortæller gerne vidt og bredt om, at han har nogle af de bedste frugtvine, som gourmetrestauranter bruger i stor stil.

Alle med hang til god mad og drikke er velkomne til “Cold hand on fire” over sommeren.

“Alle der er nysgerrige på god mad og vine og ser det gode i en anderledes smagsoplevelse,” siger han.

Når man står på pladsen, bliver man da også taget med storm af en wow-følelse: Gigantiske langborde af douglas-træ. Enorme vintønder med spisepladser. Et kæmpe sejl, som giver en fantastisk rumfølelse. Et lækkert udekøkken med ild, grill, gas og røg. Midt i en æbleplantage. Rammerne er helt unikke, og det er ikke svært at forestille sig en dejlig sommeraften i ”On Fire” med gourmetmad, bål og frugtvin i en skøn forening.

”Sidste år havde vi cirka 10.000 besøgende gæster til smagninger. Vineriet oplever generelt flere og flere besøgende, som kommer forbi og gerne vil se stedet. Og her skaber det nye oplevelsescenter en perfekt ramme for, at alle kan ”droppe ind” og opleve et dansk vineri,” siger Jens Skovgaard Pedersen.

 

Gastronomisk stjernedrys

I oplevelses- og formidlingscentret ”On Fire” vil der hen over sommeren og efteråret blive afholdt en række pop-up gourmetevents, hvor nogle af landets allerbedste Michelin- og gourmetkokke besøger vineriet. Retterne serveres især som delemad og tilberedes i centrets store udekøkken, hvor ild er et centralt redskab. Michelin-kokken Thomas Rode er hovedpersonen på én af pop-up gourmetaftenerne, ligesom Fru Larsens anerkendte stjernekok Tommy Friis har sin helt egen aften. I sensommeren bliver der tilmed en gourmetaften med fuldt fokus på Arla Unika ost. Restaurant Noma’s myremand Thomas Laursen afholder også et kombineret workshop- og gourmetarrangement med fokus på vilde urter. Der er åbnet for salg af billetter til mange af arrangementer.

”Det bliver mad på Michelin-niveau til jyske priser. Vi glæder os helt vildt til de her arrangementer, hvor gæsterne skal helt tæt på de dygtige kokke, nyde gourmet i anderledes rammer – og ikke mindst smage vores frugtvin, som vil akkompagnere retterne helt fantastisk. Samtidig er vi da også vildt stolte over, at vi har skabt nolen rammer, som kan lokke så dygtige og efterspurgte stjernekokke til Randers. Faktisk kan vi bryste os med at få besøg af hele to kokke, der stiller op til Bocuse D’or 2019 – verdensmesterskabet for kokke. Tre af kokkene har været årets kok i Danmark. Det er da ret fedt,” siger Jens Skovgaard Pedersen.

Alle arrangementer kan ses på vineriets hjemmeside www.coldhandwinery.dk, hvor man også kan købe billetter.