Øster Velling Forsamlingshus viser livestreaming fra Aarhus Universitet hen over efteråret og foråret – og alle er inviteret med

 

Måske har du allerede hørt om det. Aarhus Universitet har offentlige foredrag i Naturvidenskab, der livestreames til hele landet, så alle kan få glæde af dem. Efter hvert foredrag går man derfra klogere og temmelig opløftet. Udover, at man bliver klogere og opløftet, får man også en ret god fornemmelse af, hvor godt vi i Danmark er med fremme på forskningen inden for mange forskellige områder.

Foredragene afholdes af professorer eller specialister, som er med i den nyeste forskning, så det er absolut den nyeste viden, du bliver præsenteret for – fra hestens egen mund, så at sige.

Foredragene er sådan, at alle kan være med. De er stilet til almindelige mennesker, som er nysgerrige på verden, så man behøver ikke at have en lang uddannelse for at kunne forstå indholdet. Det eneste krav, der stilles til tilhørerne er, at man er nysgerrig og videbegærlig og villig til at bruge to timer en tirsdag aften.

Foredragene er på syv tirsdage i efteråret og syv tirsdage i foråret. Det er fra kl. 19-21, og der er en kaffepause på 15-20 minutter ca. midtvejs, hvor man kan købe kaffe/te og hjemmebagt kage. Der bliver mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen.

Der er gratis adgang – man møder bare op. Arrangørerne anbefaler, at man kommer i god tid, for det starter præcist kl. 19.

I efteråret er emnerne tirsdag 8. oktober – På rumkrydstogt ud i Solsystemet. Tirsdag 22. oktober – Snedige bakterier. Tirsdag 29. oktober – Viden om vand. Tirsdag 5. november – Mennesker i klimaets brændpunkter. Tirsdag 12. november – Hvordan is og vand dannede Danmark. Tirsdag 19. november – Forædling af mennesket – før og nu. Og endelig sidste gang inden jul tirsdag 26,. november – Luften vi indånder.

Hvis man gerne vil se en mere detaljeret beskrivelse af de forskellige foredrag, kan du se dem på https://ofn.au.dk/sted – foredragene bliver livestreamet til hele landet.

 

I Øster Velling Forsamlingshus er nyistandsat og arrangørerne anbefaler at man minimum prøver et enkelt foredrag.

Hvis man synes, at Øster Velling er for langt væk, kan man se, hvor der også kan  kigges med på: https://ofn.au.dk/sted