RMiR er et kulturhistorisk musik-projekt, der indtil videre kun er på tegnebrættet – der skal nemlig penge i kassen og derfor har folkene bag arrangeret denne støttekoncert

 

Foreningen Rytmisk Musik i Randers (RMiR) afholder en støttekoncert 18. oktober i Remisen på J.V. Martins Plads.

Koncerten i Remisen bliver en dobbeltkoncert med to af byens store navne gennem mange år – med afbrydelser – som kendte for en solid og professionel musikalsk fremførelse – nemlig Ozon og Noahs Ark.

Rock´n´ roll bandet Ozon havde deres storhedstid i de glade 80´ere. Utallige danske koncerter og halballer, tournéer i Norge, Sverige, Tyskland og ikke mindst Polen, hvor de i 1985 opnåede stor succes. Efter 33 år har medlemmerne fundet sammen igen og kan godt garantere en god gang rock´n ´roll / rockabilly. Repertoiret består dels af egne gamle som nye numre samt gamle rock´n ´roll evergreens.  Ozon består af Leif Schouby: Trommer, Sang. Gunner Westhausen: Bas, Sang. Peder Lindbjerg: Guitar, Sang. Morten Kjeldsen: Guitar, Piano, Sang.

Det bliver en aften for og med de danseglade, og sammen med Noahs Ark er der lagt op til en aften med rock på drengen.

Da Noahs Ark storhittede i slut 60’erne, var deres koncerter som én lang jamsession med sange, der sagtens kunne varer 20-25 minutter. Helt i tidens ånd.

Det randrusianske rockorkester blev også meget eftertragtet for denne evne til improvisation, og det blev betragtet som provinsens bedste og måske største navn.

På trods af den kæmpe succes valgte bandet hver især at stifte familie, få fast arbejde og hvad der ellers hører til et almindeligt hverdagsliv – derfor stoppede de og fandt i slutningen af 90’erne sammen igen.

I dag spiller orkesteret et udvalg af sange fra de sidste fem årtier. Repertoiret er primært kopinumre, men vel at mærke kopier, som har fået orkestrets personlige udtryk. Det er numre, som langt fra alle og enhver spiller. Noahs Ark består af Torben Fausø (keyboards) og Bent Sørensen (bas) til at supplere Leif Bressum som forsanger og ofte med firstemmigt kor. John Halskov sørger for guitar-abejdet samt deltager også i den flerstemmige sang, Jens Oluf Andersen håndterer trommerne.

 

RMiR

Foreningen RMiR blev dannet af nogle ildsjæle i 2017, hvor de påbegyndte  indsamlingen af materiale med relation til det lokale rytmiske musikliv for at dokumentere denne del af lokalhistorien.

Der er mange værdifulde musik- og kulturhistoriske brikker at hente i de materialer, der indsamles, og vi kalder os indimellem “musik-arkæologer”, siger bestyrelsen.

Herudover bliver der optaget interviews med centrale personer, som har tilknytning til den lokale rytmiske musik

RMiR forventer at lancere databasen via internettet på et tidspunkt i 2020, og der arbejdes på højtryk med at få mest muligt klar til den tid.

Størsteparten af arbejdet udføres af frivillige ulønnede ildsjæle, og foreningen har et stort ønske om at få flere hænder med i arbejdet med indsamling af effekter, digitalisering og implementering i databasen.

Overskuddet fra koncerten går til at støtte og optimere indsamlingsarbejdet i RMiR og dække udgifterne omkring databasen, der skal være forum for de fundne effekter fra perioden siden 50’erne.