Jeg skal her fortælle jer en historie, om hvordan demokratiet fungerer i Randers kommune.

Til daglig er jeg formand for Dansk Folkeparti i Randers kommune, en post jeg har varetaget de sidste 3 år.

Derudover har jeg det seneste år været næstformand for skolebestyrelsen på Østervangsskolen, hvor min dreng går i skole.

Jeg har altid bakket op om skolen, om skolens værdier, holdninger, retningslinjer, lærere og elever. Jeg har bevidst valgt folkeskolen til for mit barn, da jeg mener folkeskolen skal tales op!

For få uger siden var mit parti og jeg en del af en diskussion fra Nørrevangsskolen på baggrund af kritik af en kristendomsundervisning. Denne diskussion gik viralt og skabte en masse omtale.

Diskussionen betød også, at et medlem fra skolebestyrelsen på Østervangsskolen reagerede og foreslog at lave nogle retningslinjer for at sikre, at vores skole ikke kom ud for en såkaldt “shitstorm”, som vedkommende kaldte det, blandt andet ved at undlade at lægge billeder af undervisningen op på de socialemedier.

Da jeg er en aktiv del af denne diskussion, svarede jeg, at jeg gerne vil være neutral i denne diskussion, og jeg kunne desuden meddele, at jeg på ingen måde kan støtte hemmeligholdelse af nogen art overfor vores politikere.

Dette betyder, at jeg til aften blev ringet op af skolebestyrelsens formand, der udtrykker mistillidsvotum, dette betyder, at jeg trækker mig fra skolebestyrelsen på Østervangsskolen.

Der er foregået dialog siden mandag, blandet andet med skoleinspektør Peter Nellemann uden min viden om min fortsættelse i skolebestyrelsen.

Jeg blev i sin tid en del af skolebestyrelsen efter opfordring fra skolens ledelse grundet min bestyrelseserfaring.

At min politiske overbevisning, gøren og laden ikke harmonerer med at sidde i skolebestyrelsen på en af kommunens folkeskoler, synes jeg, er dybt bekymrende og problematisk!

 

Nicolai Estrup
Formand Dansk Folkeparti, Randers kommune