Natten til fredag kl. 02.27 blev en patrulje sendt til en adresse i Randers NV, hvor politiet havde fået en anmeldelse om, at der var meget larm fra en lejlighed. Da patruljen ankom til stedet var der ikke larm, men lejlighedens kvindelige beboer stod ude i entreen, og hoveddøren stod åben.

Betjentene tog kontakt til den 25-årige kvinde og gik ind i hendes lejlighed, hvor de traf en 31-årig mand, der stod i stuen. En anden mand lå og sov, og bemærkede tilsyneladende ikke, at betjentene stod inde i lejligheden. Betjentene bad ham flere gange om at legitimere sig selv, hvilket han ikke efterkom. Manden forsøgte at agere meget beruset, men da betjentene ikke umiddelbart hverken kunne se eller lugte alkohol fornemmede de, at der nok var en årsag til, at manden ikke ønskede at oplyse, hvem han var – og det viste sig at være korrekt.

Først da manden blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven ved at nægte at oplyse sit navn, fortalte han, hvem han var, og at han godt vidste, at han var efterlyst til afsoning i forbindelse med en anden sag. Den 31-årige mand blev herefter anholdt og kørt med på stationen. Den 25-årige kvinde, der boede i lejligheden, blev sigtet for at have hjulpet den 31-årige mand til at undvige ved at have holdt ham skjult på sin bopæl velvidende, at han var eftersøgt.