Oplev magi og måner, hør skovens lyde eller kom med på en tidsrejse til istiden.

Lørdag 14. oktober slippes magien løs på Randers Naturcenter, når naturvejlederne åbner den hemmelige portal. De besøgende kan blive troldmandselev for en dag og modtage undervisning i alt fra eliksir-brygning til tryllestavs-snitning. Man kan selvfølgelig også nyde lidt lækkerier fra Kandisbaronen, eller se om man kan gemme sig for sine forældre i den forbudte skov.

Mandag 16. oktober inviterer naturcentret på en tidsrejse med natur- og kulturformidler Jeppe Bøgelund, der fortæller, hvordan Danmarks landskaber blev formet af ismasserne. Der bliver også mulighed for selv at lege med de geologiske processer ved at lave sin helt egen smeltevandsslette.

I år har naturvejlederne valgt at flytte en del af ferieaktiviteterne til skoven. Tirsdag i efterårsferien kan man derfor komme med på ”rumrejse” til Fladbro Skov. Naturvejleder Maria Stenbye Cornett tager alle glade amatør-astronauter med på planetvandring og sætter fokus på solsystemets store spørgsmål.

På skattejagt

Naturvejleder Birgitte Hyldahl Ptak inviterer torsdag 19. oktober på opdagelses- og sansetur i Fussingø Skov.

»Her vil vi tage lugtesansen i brug, ligesom vi både vil mærke og lytte til skoven. Vi går også på skattejagt efter nogle af alle de smådyr, der måske allerede har puttet sig væk for efterårskulden. Og er vi mon modige nok til at smide skoene og gå med bare tæer i skovbunden?« spørger Birgitte Hyldahl Ptak.

Alle arrangementer er gratis at deltage i. Aktiviteterne 16., 17. og 19. oktober kræver tilmelding på naturcentrets hjemmeside.

Randers Naturcenter holder desuden åbent som vanligt i hele efterårsferien, hvor man selv kan gå rundt i området omkring Gudenåen, nyde sin medbragte mad og hilse på naturcenters dyr.