I den kommende weekend, som er opstarten på vinterferien, oplyses Randers i håbets og forårets farve. Her kan Randers borgere i alle aldre, og i Corona sikker afstand, gå eller cykle en aftentur og opleve træer, bygninger, butikker, skulpturer mv. stå i et eventyrligt grønt lys

Den grønne event har sit centrum i Randers midtby og starter ved de fire indfaldsveje: Århusvej, Mariagervej, Hadsundvej og Viborgvej. Her kan man blandt opleve Arena Randers, Randers Musikskole, Restaurant Skovbakken og Memphis Mansion lyse op i forårets farve. I det centrale Randers har City Foreningen oplyst et stort antal butiksvinduer, ligesom Sct. Mortens Kirke, VERDO-skorstenen, Randers Regnskov, Slæbebåden Niels Ove, Østervold, Sundhedscentret, Kulturhuset, VIA, Randers Havn, Radio ABC, Randers Teater, VÆRKET, Kaosambasaden, Hotel Randers, Randers P hus, Underværket og mange flere er med i eventen og lyser forårsgrønt i den kommende weekend.
De tre initiativtagere kommer fra Eventfirmaet EnoVent, Bambi Udlejning og Randers Teater, og de er overvældede over den store tilslutning til lys eventen. Tine Eibye fra Randers Teater siger:
”Vi er så taknemmelige for al den opbakning. Hver dag kommer der nye aktører med i projektet, og indtil nu har vi udelukkende fået ”ja”, når vi har spurgt, om man vil være med til at oplyse byen i håbets farve. Det er virkelig enestående, og der er ingen tvivl om, at det bliver en sjov oplevelse for byens borgere at se Randers på en ny måde.”
Anita Støvring Roos fra EnoVent tilføjer:

”Og der er mange private, der har kontaktet os, for at fortælle at de sætter grønt lys i deres vinduer i weekenden. Her skal man huske, at man kan få grønt lysfilter gratis af projektet, hvis man vil lege med. Man skal bare skrive til Tine på Tine@rt.dk”

 

Lommelygter lyser grønt
Randers Lyser Grønt har indkøbt 300 lommelygter, som får grønt lysfilter og uddeles til elever i Folkeskolens indskoling. Jesper Juncher fra Bambi udlejning forklarer:
”Det er sjovt at se hvordan en lille lyskilde, som en lommelygte der lyser grønt, kan give oplevelsen af, at man kan lave sin egen fine lyskunst i byrummet. Og så er børn altid glade for at få en leg indbygget i en gåtur. Med en lygte kan man lave sin egen rute og samtidig tælle grønne træer og lysende bygninger i februar mørket.”
Randers Lyser Grønt leverer lommelygter med grønt filter til flere skoler i Randers, men flere tusinde lygter kan projektet ikke levere, så Jesper Juncher opfordrer til, at man i familierne finder egne lygter frem:
”en cykellygte eller en billig lygte fra et supermarked kan sagtens males grøn, så man på den måde laver sit eget lysfilter”.

Midtbyen inviterer til ”skattejagt”
Når Randers borgerne går aftentur i byens gader i den kommende weekend vil de opleve butikker og træer – og Østervolds nye beboer, den store oplyste bamse, lyse op i forårets grønne  farve. Citychef Mette Bræmer-Jensen var ikke et øjeblik i tvivl, da hun blev spurgt om Randers City ville være med:
” I en tid med mørke, begrænsninger, nedlukning og færre oplevelser er vi i Randers City Forening glade for at være en del af eventen. Vi vil gerne vil være med til at give byens borgere følelsen af håb og forår – og et lille smil på læben.”
Ud over at træer og butikker lyses op, så har Mette Bræmer-Jensen også indlagt en ”skattejagt” i eventen:
” Vi sætter en lille konkurrence på højkant, når vi opfordrer børnene til at tælle, hvor mange butikker der lyser grønt i Randers City. Ved at sende os svaret, deltager man i lodtrækningen om gavekort til shopping i Randers City.”

 

Frisk luft og røde kinder
I løbet af ugen vil der i forbindelse med projekt Randers Lyser Grønt bliver opstillet over 200 spots i byrummet, og fra kl. 18 fredag den 12. februar starter eventen, der afsluttes søndag aften kl. 23. Man kan opleve eventen ved at gå en længere tur, hvor man både går via en indfaldsvej og rundt i centrum af Randers. Men man kan også bare tage en smuttur og nyde den flot oplyste by.
Tine Eibye siger:
”Alle kan være med. Man kan gå en tur med hunden, løbe en aftentur, lave en familieudflugt med dem derhjemme. Det vigtige for os i projektgruppen var at invitere alle Randers borgere ud til frisk luft og en god oplevelse. Og jeg har selv oplevet hvor godt humør det har givet at komme ud og trave, når vi skulle lave pressefotos og planlægge Randers Lyser Grønt. Og så har det været herligt med alle dem der kom forbi og spurgte til, hvad vi lavede. For når vi beskrev eventen var svaret hver gang: ”Skønt! Vi glæder os!” – og det gør vi også i projektgruppen. Og vi siger tak for al den opbakning og positive energi, vi har mødt.”

 

 

Randers Lyser Grønt afvikles i weekenden 12. – 14. februar – Fra kl. 18 – 23 kan man alle tre aftener få en ganske særlig oplevelse, hvor der vil være ca. 160 oplyste elementer i byrummet.

Initiativtagere er Eventfirmaet EnoVent, Bambi Udlejning og Randers Teater

Randers Kommune har støttet projektet økonomisk