Fredag 26. marts åbner et helt nyt take-away koncept i Storegade 14. Casa de Tapas er tapas i en fart. De to indehavere Mike og Simon lover at have alt klart – også til picnic i det gode vejr

 

Mike Winther og Simon Sundgaard Nymann har det sidste halve år gået og tumlet med tanken om deres helt eget spisested i Randers. Det skulle ikke være en almindelig restaurant, men et helt nyt koncept med take-away, var de enige om.

“Tapas er rigtig lækkert mad som nemt og enkelt kan gøres lækkert. Derfor egner det sig også godt til take-away”, siger Mike Winther, der er uddannet kok og slagter i både cafe og restaurationsbranchen.

Simon Sandgaard Nymann er iværksætter og indehaver af to webshops og et lys- og lydfirma. Og nu altså også indehaver af en restaurant.

“Både Mike og jeg er glade for at rejse i Spanien og er vilde med tapas, og vi har set, hvor godt det egner sig til dette koncept”, siger han.

Konceptet går ud på, at du – i stedet for den sædvanlige pizza eller burger, som man bestiller, hvis man ikke gider lave aftensmad – ja så bestiller du en gang tapas i stedet for.

“Der er simpelthen for lidt at vælge imellem her i Randers, og jeg løber personligt sur i det udvalg, der er i øjeblikket”, siger Mike, og indrømmer at han da spiser fast food ind imellem, selvom han er kok.

Det er nok også derfor, han så et behov for lidt mere kvalitet i udvalget af take-away i Randers, netop fordi han godt kan lide kvalitetsmad.

Det samme kan Simon. Han mødte Mike, da de begge var ansat hos et cateringsfirma, og hurtigt fandt de ud af, at der måtte være en anden måde at gøre tingene på, og de så behovet for et lidt andet udvalg på madfronten.

 

Picnickurv

Gennem det sidste halve år har de arbejdet på konceptet, udviklet forretningsplan og været på udkig efter egnede lokaler. Dem fandt de for en måned siden i Storegade. Maden er også på plads, for Mike ved lige, hvad der skal til for at servere en god tapas-menu.

“Først og fremmest er det vigtigt, at alt hvad der kan laves fra bunden, også bliver det. Vi vil så vidt muligt lave alle vores retter selv, lige fra tapanader til friskbagt brød. Selvfølgelig kan vi ikke selv lave rejer”, griner han.

“Men ellers vil alt blive lavet her. Og det bliver også lige så lækkert at se på som at spise”, lover han.

Når man har lyst til tapas, kan man klikke ind på deres hjemmeside eller ringe til restauranten og bestille – nøjagtig som havde det været pizza. Der bliver så omkring 25 forskellige retter at vælge imellem og man kan selv sammensætte, hvad man har lyst til. Det kan for eksempel være to tapanader og fire retter – derudover er brød altid inkluderet i prisen. Og så kan man enten tage det med på skovtur eller med hjem. Eller man kan vælge at få maden bragt hjem mod merbetaling – nøjagtig som havde det været en pizza.

“Vi vil også gerne gøre det let for folk at tage på picnic, så vi arbejder lige nu på, hvordan vi bedst kan tilbyde en picnickurv med service mod depositum. Det er ikke helt på plads endnu, men det skal nok blive klart til åbningen”, lover Simon.

Menuerne kan ændre sig med årstiderne.

Og når der igen bliver åbent for spisende gæster i branchen, vil det også være muligt at indtage menuen i lokalerne, der ligger godt placeret i midtbyen.

Restauranten åbner kl. 10.00 fredag 26. marts. Den daglige åbningstid vil være kl. 11. De to indehavere forventer, der vil være åbent til kl. 21.00 med gode intropriser.

Man kan følge med på www.casadetapas.dk