På mandagens byrådsmøde vil Socialdemokratiet, Det konservative folkeparti, SF og De Radikale stille forslag om forlængelse af pakhusets lejekontrakt til 2035

 

Ifølge de fire partiers forslag er det bl.a. en forudsætning at bygningsejer renoverer bygningen så den bliver bevaringsværdig inden udgangen af 2023. Det er en yderligere forudsætning, at der er udadvendte offentligt tilgængelige funktioner i bygningen med henblik på, at skabe et levende miljø. Funktionerne og bygningen skal indtænkes og bidrage til udviklingen af Flodlejet.

”Med denne løsning får vi både det bedste fra bygningen og udviklingen af Flodbyen Randers til at passe sammen – lige der hvor folk vil samles ved flodlejet og det forhåbentlig kommende flodbad” siger Borgmester Torben Hansen

” For Konservative er byudvikling i høj kurs – dette skal ske i smuk og stærk forening med bevarelsen af alt det gode, som borgerne holder af og som har skabt vores historie og identitet. Randers Havn og dens virksomheder er et sted med en historie der på én gang fortæller, hvorfor Randers er den store erhvervsby den er i dag, og samtidig er et elsket sted for byens borgere at komme for at forlyste sig og nyde naturen ved vandet. Derfor er det vigtigt, at vi holder hovedet koldt, og bevarer lidt af det oprindelige havnemiljø”, siger Daniel Madie fra Konservative.

Også hos SF ønsker man en bevarelse.

”Pakhuset bør indtænkes som en del af Flodbyen. På den måde kan den være med sikre at Flodbyen afspejler noget af Randers` unikke og historiske særpræg. I SF ved vi at pakhuset er et folkekært besøgssted. Det skal det helst blive ved med at være”, siger Rosa Lykke Yde fra SF.

De Radikales Mogens Nyholm mener, at man skal kigge på kulturarven i stedet for pengene i den sidste ende.

“Penge er ikke alt. Pakhusene er vigtig kulturarv, der selvfølgelig bør bevares. Nu gives bolden op til to pakhuse bevares. For eftertiden bevares gode spor af byens gamle havn i den nye bydel, der snart begynder at tage form. Radikale Venstre er superglade for den Pakhus-aftale vi, og de øvrige tre budgetpartier SF, de konservative og Socialdemokratiet, har indgået”; siger han.

Budgetpartierne håber og tror, at resten af Byrådet bakker om denne løsning, der både fremtidssikrer pakhuset, aktiviteterne i Flodlejet og fremdriften i Flodbyen Randers.

“Det er også vigtigt for os at understrege, at Flodbyen Randers er et projekt med kvalitetskrav, adgang til vandet for alle, lys, luft, grønne områder og klimatilpasning”, lyder det fra partierne i en pressemeddelelse.