En lille håndfuld glade beboere på Randers Friplejehjem stillede forleden op til foto foran deres nye bus, der kører dem ud i det blå – en tiltrængt fritidsfornøjelse

 

Siden åbningen af Randers Friplejehjem i august 2017, har en lille bus været det helt store ønske fra de frivillig, beboerne og personalet, så beboerne kunne komme på ture.

“Vi har nu været så heldige at få sponsorater fra flere lokale virksomheder og fonde, så vi kunne få bussen”, fortæller formand for Støtteforeningen  Karin Palmqvist.

Blandt andet har Elro-Fonden støttet indkøbet med 100.000 kroner og plejehjemmets eget julemarked bidrog også med penge.  Og indsamlingen fortsætter på søndag.

“Vi laver et cykelløb rundt i kvarteret, hvor folk kan sponsorer en cykel, som så kører rundt på vejene herude. Det bliver de rickshaws, vi har, som de frivillige vil køre beboerne rundt i. Og vi har et par pårørende, der sælger ture i deres veteranbiler for 100 kroner per tur”, fortæller Karin Palmqvist.

Beboerne som Din Avis snakkede med denne dag, er meget glade for, de nu kan komme lidt længere omkring – hidtil har ruten været bestemt af, hvor langt de frivillige har kunnet cykle med Rickshawen – men med bussen er der nu mulighed for at lave hele dagsture længere væk.

“Vi har været ude at køre til beboernes tidligere hjem ude i området. Og det er der kommet mange gode snakke ud af”, fortæller Karin Palmqvist.

Mange pårørende og frivillige har allerede tegnet sponsorater til støtteløbet på søndag 13. juni kl. 14.30 – den tidligere borgmester Henning Nyhuus Jensen kommer forbi og åbner dagen.

Bussen kan tage ni personer, så personalet kan køre den uden stort kørekort. Det giver flere muligheder for at tage på en spontan tur ud i det blå, fortæller formanden for støtteforening.

“Beboerne drømmer om at komme ud og besøge et ishus og får en sommerisvaffel – og det vil vi selvfølgelig gerne søger for bliver en mulighed”, siger Karin Palmqvist.

Nu da beboerne er vaccineret, er det en helt anden dagligdag, der venter dem i fremtiden. Plejehjemmet har heldigvis været forskånet for corona-udbrud – kun en beboer har været smittet – heldigvis med et mildt forløb.

“Alle lejlighederne har deres egen terrasse, så det har været muligt at lave udendørs besøg, uden at de pårørende skulle ind i huset – derud over har vi indkøbt en campingvogn, hvor man også kan mødes med familien, så de ikke skal indenfor”, fortæller Karin Palmqvist.

 

Alle interesserede kan købe sig ind som sponsor for en cykeltur på søndag 13. juni – ellers er det muligt at købe sig en tur med veteranbil også – dagen er åben for alle og starter kl. 14.30 på adressen: Store Bjørn 2, Helsted, 8920 Randers NV.