Dantoy, der producere svanemærket legetøj i Hobro, lancerer nyt samarbejde med Randers kommune, hvor de sammen vil give udtjent plastiklegetøj nyt liv

 

Fremfor at smide det udtjente legetøj ud vil de to samarbejdspartnere genbruge det i et koncept, som de kalder for Dantoy Take-Back.

Randers-borgmester Torben Hansen (S) vil tirsdag 10. august formiddag indvie det nye samarbejde på Randers Genbrugsstation.

Dantoy har altid været firstmover, når det kommer til miljøcertificeringer og bæredygtige initiativer. Derfor er det et naturligt skridt at tage for virksomheden, som nu vil lave en særlig linje legetøj, der er skabt på eget genbrugsplastik. Dantoy laver i forvejen produkter med svanemærke, samt BIO plastlegetøj lavet på sukkerrør.

”Vi ønskede at lave et projekt, hvor vores slidte produkter ikke blev smidt i skraldespanden, men blev genbrugt og fik nyt liv. Det store spørgsmål var, hvordan vi fik indsamlet de gamle produkter fra slutforbrugeren. Det var her vi fik ideen til et samarbejde med genbrusstationerne. Da vi kontaktede Randers kommune stod de med åbne arme og ville meget gerne samarbejde – så det har været meget positivt”, siger Mette Matthiasen, der koordinator hos Dantoy.

Eftersom Dantoys produkter er svanemærkede, kan de kun tage imod egne produkter og genbruge disse. Der vil derfor være et sorteringsarbejde, men de håber på, at der så vidt som muligt primært vil komme Dantoy produkter i containeren. Dantoy opfordrer derfor alle borgere til at smide deres brugte Dantoy-legetøj i genbrugscontaineren for at støtte en bæredygtig tankegang, hvor legetøjet bliver genkendt, genbrugt og genopstår. Det drejer sig naturligvis udelukkende om legetøj, som ikke kan bruges mere grundet slitage.

Dantoy og Randers Genbrugsstation vil indsamle plastiklegetøj fra dags dato og fremadrettet.

”Dette er første del af vores indsamlingsstrategi. Til efteråret lancerer vi endnu et samarbejde med kommunen, når vi begynder at indsamle legetøj fra de forskellige daginstitutioner”, siger Mette Matthiasen fra Dantoy.