13. september blev et forslag fra undertegnede og Dansk Folkeparti nedstemt af Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Velfærdslisten og Beboerlisten – et forslag som skulle fortælle Miljøminister Lea Wermelin (S), at drømmen om Naturnationalparker er et misfoster undfanget på et Københavnsk skrivebord, og at vi i Randers Kommune ikke ønsker at ødelægge Fussingøskovene med hegn, sultende dyr, lemlæstede træer og en ikke eksisterende adgang for skovens mange brugere.

Hovedpåstanden fra de politikere, som stemmer for kunstig natur krydret med elendig dyrevelfærd, var, at vi i virkeligheden ikke selv kan bestemme, da det er statens arealer i Fussingø… korrekt, men ved fælles hjælp fra de efterhånden mange kommuner som har været modige nok til at sige fra, så er jeg sikker på, at man ville trække følehornene til sig og gentænke hele ideen om (natur)nationalparker.

Randers borgmester, Torben Hansen (S) og den øvrige venstrefløj burde stå sammen med Rebild, Læsø, Thisted, Skagen, Silkeborg, Gribskov, Tønder, Varde og sikkert mange flere om et ”NEJ TAK” til hegn om kunstig natur.

 

Frank Nørgaard
Byrådsmedlem og kandidat for Dansk Folkeparti, Randers Kommune