Ugebrevet Mandag Morgen er klar med et bud hvem der bliver borgmester i alle landets 98 kommuner efter valget på tirsdag.

Og Socialdemokratiet står til at tage borgmesterkæden i fire kommuner her i lokalområdet.

I Syddjurs er der på forhånd stor spænding, men ifølge prognosen fra Mandag Morgen står Michael Stegger Jensen til at holde skansen for Socialdemokratiet, men det bliver tæt.

I Randers er Torben Hansen favorit til at fortsætte. Det samme er Jan Petersen og Nils Borring i henholdsvis Norddjurs og Favrskov Kommuner.

I Mariagerfjord bliver det close race mellem den siddende Venstre-borgmester Mogens Jespersen og Leif Skaarup fra Socialdemokratiet. Men Mandag Morgen tror, at Mogens Jespersen bevarer borgmesterkæden.

Sådan lyder vurderingen fra Mandag Morgen for Randers Kommune :

“Det kom som en bombe, at Venstres borgmesterkandidat, Christian Brøns, valgte at trække sig få måneder før valget med den begrundelse, at der var en usund kultur i byrådet. Nu er det så i stedet erhvervsmanden Claus Berggren, der skal forsøge at tilbageerobre borgmesterposten fra Socialdemokratiet. Samtidig er der rejst tiltale mod den erfarne politiker og frontfigur for Beboerlisten, Bjarne Overmark, for at have videregivet personfølsomme oplysninger i en sag om mulige seksuelle overgreb i en daginstitution. Ved valget i 2017 lykkedes det for Socialdemokratiets Torben Hansen at erobre borgmesterkæden fra Venstres Claus Omann Jensen. Partiet gik seks procentpoint frem og fik 13 af de 31 mandater i byrådet. Venstre og Beboerlisten blev de store tabere og tabte hver to mandater.  Det er svært at se Venstre eller De Konservative kunne tælle til 16 mandater ved valget. Derfor er Torben Hansen favorit til at tage fire år mere på posten”.