Skolelederen på Assentoft Skole, Carsten Fredslund Andersen, bliver skolechef i Randers Kommune i et års tid, indtil en varig løsning er fundet.

Af Kian Johansen

Carsten Fredslund Andersen, Randers, er fra 1. december formelt blevet ansat som skolechef i Randers Kommune frem til december 2022.

Han har i flere år været skoleleder på Assentoft Skole og formand for Skolelederforeningen i Randers.

Siden september har han været konstitueret skolechef og samtidig bestridt sin stilling som skoleleder på Assentoft Skole.

”Jeg har haft et ben hvert sted. Men nu har jeg indtil videre sagt ja til at være skolechef i et års tid, for at skaffe lidt ro, mens jobbet som skolechef kan blive opslået i efteråret 2022,” forklarer Carsten Fredslund Andersen selv aftalen.

Løsning i et års tid

Det var ifølge ham Michael Maaløe, der er direktør for Børn og Skole i Randers Kommune, der ønskede denne løsning.

Randers Kommune og Jesper Kousholt er efter gensidig aftale blevet enige om, at Jesper Kousholt fratræder sin stilling som skolechef. Han har været ansat siden juni 2019 og har været sygemeldt i en længere periode.

”Stor tak til Jesper Kousholt for en flot indsats og ønsket om alt godt fremover. Jeg er rigtig glad for, at Carsten er trådt til og løser opgaven for os i en periode,” siger Michael Maaløe, direktør for Børn og Skole i Randers Kommune ifølge kommunens hjemmeside.

Ny rolle

Dermed er Carsten Fredslund Andersen trådt om på den anden side af bordet. Han har været tillidsrepræsentant for skolelederne og er nu gået af som formand for Skolelederforeningen i Randers efter otte år på posten.

Den formandspost har næstformanden Peter Nellemann så taget. Og det ligger ham ikke fjernt for, for han var netop formand inden Carsten Fredslund Andersen blev det.

Kan du godt håndtere det skifte fra at være skoleledernes mand til at blive forvaltningens mand?

”Ja, ellers havde jeg ikke sagt ja til opgaven. Jeg har respekt for, at jeg nu har fået en anden kasket. Michael Maaløe må jo også have haft den mening, ellers ville han ikke have spurgt mig,” lyder det fra den 62-årige skolechef.

En af hans to største opgaver bliver indtil videre at finde sin egen afløser som skoleleder på Assentoft Skole og at besætte to yderligere jobs som skoleleder på henholdsvis Søndermarkskolen og Hobrovejens Skole. Her går de nuværende nemlig snart på pension.

”Det seneste politiske forlig har afsat flere midler til Folkeskolerne i Randers. Dem skal jeg hjælpe med at fordele og her er de kommende snakke med skolelederne om den fordeling jo meget vigtig.”