Randers Teaters forestilling ’forræder’ er nomineret til seks priser for Årets Teateroplevelser 2021.

Kultur-sitet cphculture.dk har netop offentliggjort deres liste over de nominerede til priserne for Årets Teateroplevelser 2021. På listen figurerer Randers Teaters forestilling ‘forræder’ med seks nomineringer, fortæller Randers Teater i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet prisen for ’Årets forestilling 2021’ og i kategorierne ’Årets danske skuespil 2021’ og ’Årets scenografi 2021’. Forestillingen havde premiere i efteråret 2020, scenografien er skabt af Claus Helbo, mens Andreas Dawe står bag manuskriptet, som han tidligere i år også var nomineret til en Reumert-pris for.

Alle tre skuespillere er også nomineret. Caspar Juel Berg er nomineret til prisen for ’Årets mandlige hovedrollepræstation 2021’, Erik Viinberg for ’Årets mandlige birollepræstation 2021’, mens Matias Hedegård Andersen har mulighed for at løbe med prisen for ’Årets teatergennembrud 2021’.

Danskere i tysk krig

’Forræder’, der har turneret i hele landet både som ungdomsforestilling og som voksenforestilling, handler om et mørkt kapitel i danmarkshistorien. Nemlig de danske soldater, der frivilligt drog i krig for tyskerne under 2. verdenskrig for at kæmpe mod russerne. Den er instrueret af Kurt Bremerstent, der står bag en lang række forestillinger på teatret.

Teaterdirektør Peter Westphael siger om nomineringerne:

”Jeg er både glad og stolt over den anerkendelse, der ligger til teatret og hele holdet i de her nomineringer. At det er i hele seks kategorier, siger virkelig noget om den høje kvalitet, som ‘forræder’ har. Lige fra manuskriptet over scenografien til hele det samlede udtryk. Og stor ros til de tre drenge på scenen, der alle er nomineret i hver deres kategori. Det er simpelthen så flot,” siger Peter Westphael.

Hvem der vinder priserne for Årets Teateroplevelser 2021 fra cphculture, offentliggøres på kultur-sitets hjemmeside 1. februar kl. 12.

Kijo