Først blev en ny daginstitution i Munkdrup fremrykket. Nu smides der ekstra 5,5 millioner i det oprindelige projekt til 21,5 millioner kroner.

KIAN JOHANSEN

Det er dyrt at bygge, når byggemarkedet er glohedt. Det har politikerne i Randers erkendt og derfor gik man før jul med til at smide 5,5 millioner ekstra til en ny daginstitution i Dagtilbud Sydøst, der skal ligge i den hurtigt voksende og nyeste bydel i Munkdrup i det sydlige Randers.

Dermed kommer den samlede anlægssum op på 27 millioner kroner til daginstitutionen, der er planlagt til at ligge på hjørnet mellem Munkdrupvej og Æbleplantagen. Den nye daginstitution vil få plads til 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn og blev i begyndelsen af 2021 fremskudt til at blive bygget allerede i løbet af 2021.

Det nåede man ikke helt, men nu skal de ekstra penge være med til at sikre, at den sidste endelige planlægning og projektfasen vil få byggeriet til at skyde op et stykke ind i 2022.

Pres på pladserne

”Institutionen skal være med til at sikre, at Randers Kommune fortsat har mulighed for at tilbyde dagtilbud i lokalområdet og leve op til pasningsgarantien. En hastig udvikling i den sydøstlige del af kommunen betyder stigende pres på pladserne i kommunens dagtilbud. Et behov for pladser, som institutionen i Munkdrup skal medvirke til at afhjælpe,” står der i sagsfremstillingen.