Lisbeths Køreskole, med rødder i Kolding, åbner MC køreskole på Messingvej i Randers 1. februar.

KIAN JOHANSEN

Danmarks største køreskole med nu 13 afdelinger i Jylland og på Fyn åbner 1. februar en afdeling på Messingvej i Randers.

Det er dog kun kørekort til motorcykel man kan få undervisning i indtil videre, fortæller Morten Schlebaum, der sammen med stifter Lisbeth Jensen og Nikolaj Schnoor ejer og driver Lisbeths Køreskole med mere end 50 ansatte i byer som Kolding, Aabenrå, Odense, Esbjerg, Vejle, Fredericia, Herning, Aarhus og Viborg.

”Vi skulle gerne op på at sende 150-200 igennem om året i Randers,” lyder visionen. Dermed forventer man at sælge teori og kørsel til omkring 1.500-2.000 nye motorcyklister årligt via de nu otte afdelinger der tilbyder MC kørekort.

Åbner mod nord

Årsagen til udvidelsen er er både personbåret og taktisk.

”Vi vil gerne åbne markedet op mod nord og her ligger Randers godt. Det har en størrelse som i de andre byer vi opererer i, og desuden så flaskede det sig, fordi vi har Paw Kristensen ansat i Aarhus. Han bor i Randers og derfor var det indlysende at åbne i Randers.”

Udover at være MC kørelærer på fuld tid, så hjælper Paw Kristensen også med til at uddanne kørelærere internt i Lisbeths Køreskole egen kørelærer-uddannelse, så Morten Schlebaum påpeger, at det hele passede sammen.

Morten Schlebaum forventer, at prisen på et kørekort til motorcykel vil falde i Randers-området.

”Vi har stordriftsfordele og en masse viden om, hvad der virker i undervisningen for rigtig mange af vores elever, fordi vi kører så mange igennem om året,” lyder buddet på en kommende succes i Randers-området.

Ny motorcykler hvert år

I forbindelse med åbningen i Randers har Rydbergs MC i Aidt indgået en aftale om at levere motorcykler til samtlige afdelinger. Forventningen er at der skal skiftes motorcykler ud hvert år.

Som første del af aftalen er der leveret ca. 70 nye motorcykler til køreskolen, lyder der det fra medindehaver i Rydbergs MC, Henrik Rydberg.

”Med mere end 35 år i branchen og et salg, der placerer os blandt de største MC-forhandlere i Danmark, er vi vant til et årligt salg af en pæn størrelse. Vi har de seneste seks år været landets mest sælgende Kawasaki-forhandler, men aftalen med Lisbeths Køreskole er den største udfordring, vi til dato har taget op,” siger han.

FAKTA

Lisbeths Køreskole blev grundlagt i Kolding af Lisbeth Jensen i 1986, umiddelbart efter, at hun havde taget uddannelsen som kørelærer.

Lisbeth Jensen er oprindelig uddannet pædagog. I 2000 blev køreskolens første assistent ansat. I 2005 købte hun Kolding Køretekniske Anlæg og forinden var der etableret afdelinger i Vejle og Haderslev, foruden Kolding.

Siden da er antallet af afdelinger vokset til 12. Nu 13 med Randers.

Stifter Lisbeth Jensen ejer 40 procent, mens Morten Schlebaum og Nikolaj Schnoor hver ejer 30 procent af Lisbeths Køreskole.

Alle afdelingerne ligger i større byer på Jylland og Fyn.

Køreskolen beskæftiger i dag omkring 50 medarbejdere og er Danmarks største køreskole målt på udstrækning og antallet af køreskolelever, både på MC og bil.