Dørene er nu igen åbne på Museum Østjylland, der fejrer genåbningen med at tage hul på et nyt program.

Skuffelsen blandt gæster og ansatte var til at tage at føle på, da museet måtte lukke ned i december med udsigt til en lang lukning. For de havde ikke lyst at gå glip af den nye særudstilling om mønter og magt i middelalderen, sjove ferieaktiviteter for børn og spændende foredrag om historiske sommerhuse, Gestapo eller fortidens flygtningelejre.
Børnene og deres familier har en særlig plads i museets bevidsthed – især under coronaepidemien og de tilbagevendende nedlukninger, som vi alle nu har levet med i næsten to år.

”Mange familier har under nedlukningerne manglet museet som et ugentligt eller månedligt pusterum, hvor de som før kunne besøge museet og have gode oplevelser til vores mange gratis familieaktiviteter rundt i det østjyske, i store og små byer, ” siger souschef Karen Dubery, der lover, at der i det kommende program også er tænkt på at give børnene gode, nære oplevelser, der har historieformidling som udspring.

Museet byder i foråret blandt andet på Kulturhusdag med besøg af youtuberne Mika og Tobias, kreative håndværk på Håndværksmuseet, workshop med fede fisk af genbrugsmaterialer og – kun for større børn – en spøgelses-byvandring i mulm og mørke!

Magt og mønter
Flotte møntfund og gode historier kommer også til at præge vinter og forår med åbningen af den nye særudstilling ´Mønt og Magt´ om kongemagt og møntvæsen i middelalderen. I den forbindelse gæster flere eksterne foredragsholdere museet og holder foredrag om emnerne rigdom og magt i 11-1200-tallet, gåden om mønthistorien i Slesvig 1070-1150 og magtfulde dronninger i middelalderen.

”Der er meget at glæde sig til i det nye program, og vi håber, at vi igen har sat et så varieret program sammen, at der er noget for alle uanset interesser, alder, bopæl. Det er altid museets ambition, at der vitterligt er noget for alle! ” siger souschef Karen Dubery.                                       pai

Museet genåbnede søndag 16. januar. Håndværksmuseet åbner på grund af renovering dog først tirsdag 1. februar.

Kig med på museets hjemmeside og facebookside og find nye museumsoplevelser.
Det meste er gratis, og resten kan du som regel få for en flad 50’er.

Nyt museumsprogram fra Museum Østjylland i Randers, Grenaa og Ebeltoft, januar – april 2022 er ude. Programmet kan ses på museumoj.dk under ”Kalender”.

Husk fremvisning af coronapas og brug af mundbind eller visir ved besøg på museet eller fremmøde til arrangementer.