Freja og Marius vandt sammen med 3.A på Blicherskolen Randers Cykelbys lokale kommunepræmie i kampagnen Alle Børn Cykler.

Selvom Freja Windfeldt Helbo og Marius Birkkjær Mortensen cykler til skole næsten hver eneste dag, kunne de alligevel finde plads til at cykle lidt ekstra i september, da de sammen med 3.A på Blicherskolen var med i kampagnen Alle Børn Cykler. I kampagnen er det netop antallet af cykeldage, der gør en forskel, når vinderne skal findes. For Freja er det hverdag at cykle, og hun har bemærket nogle af fordelene ved de mange cykelture:

»Jeg kan mærke en forskel de få morgener, jeg ikke cykler, der føler jeg mig mere slap i kroppen. Det er bare altid rart at få motion, så kan jeg bedre koncentrere mig,« siger hun.

Og Marius er helt enig, han fik endnu mere lyst til at tage cyklen, da kampagnen kørte.

»Jeg havde fokus på, at jeg selv skulle cykle så mange dage som muligt – vi ville gerne vinde. Og så er det bare dejligt at være ude i naturen og mærke vinden, kulden og varmen,« siger han.

Selvom det ikke blev til nye cykler til hele klassen, som var hovedpræmien i den nationale konkurrence, så kan de til foråret fejre sejren i den lokale konkurrence i Randers Kommune med en tur til Djurs Sommerland.

3.a. var ekstra flittige til at cykle i skole i september og vandt en tur til Djurs Sommerland. Pressefoto

Stor opbakning

Den landsdækkende kampagne ‘Alle Børn Cykler’ kørte i september måned i år på mange skoler i hele Danmark. Formålet med kampagnen er at motivere flere elever til at vælge cyklen som transportmiddel til skole og fritidsinteresser.

»Eleverne i 3.A var meget optagede af konkurrencen. Man kunne virkelig mærke på langt de fleste, at det motiverede dem til at cykle i perioden. Men de var samtidig enormt gode til at respektere hinanden og deres forskellige muligheder for at cykle til og fra skole,« siger lærer i 3.A på Blicherskolen, Line Madsen.

Eleverne i 5.A på Blicherskolen og 4.A på Kristrup Skole kan se frem til en tur i biografen, da de delte anden- og tredjepræmien.