800 elever træner med Randers FCs spillere.

800 elever fra Randers Kommunes folkeskoler er blevet inviteret til fællestræninger på Randers FCs træningsbaner – en særlig form for træning, hvor professionelle spillere fra Randers FC også deltager. Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Første gang var mandag eftermiddag, hvor Sait Hasani og Yosan Simon fra 6.B på Hobrovejens Skole deltog.

»Det er fantastisk at møde dem, man ser på tv og på stadion. De er meget mere teknisk dygtige og hurtigere end mig. Alligevel lykkedes det mig at lave en tunnel på Randers FCs angriber Marvin Egho,« siger Sait Hasani med et stolt smil og tilføjer, at Marvin Egho delte begejstringen og syntes, det var sjovt og godt gået.

Selvom det primært er fodboldtræning, eleverne er der for, glemmer de ikke hyggen og det sociale aspekt, der følger med.

»Det er hyggeligt at være her. Vi får mulighed for at spille sammen med elever fra andre årgange og skoler. Det, synes jeg, er fedt. Og så er det motiverende at spille med spillerne fra Randers FC,« siger Yosan Simon.

2.000 træner med

Fodboldlinjen Randers træner to timer om ugen, og træningen foregår enten som morgentræning, inden børnene skal i skole, eller om eftermiddagen.

Udover træning er der på Fodboldlinjen utroligt mange tiltag, som kommer børnene til gode. De kan blandt andet tage en træner- og/eller lederuddannelse, mens de går på fodboldlinjen. Der er nemlig tilknyttet fire undervisere fra HHX Tradium og en DBU-instruktør på C1-træneruddannelsen.

Fodboldlinjen startede tilbage i 2009 på Rismølleskolen i Randers og startede med 20 elever, der blev tilmeldt Fodboldlinjen. Siden 2009 er programmet vokset eksplosivt, og der er i 2023 cirka 2.000 elever, som gør brug af programmet.

sra