57-årig kvinde på 1.60 blev rasende, da beruset mand på knallert kørte ind i hende foran solcentret.

KIAN JOHANSEN

Dorthe Revsbæk er 57 år, vejer 48 kilo og er 1.60 meter høj. Og i begyndelsen af sidste uge satte hun sig på en fuld mand på knallert og holdt ham fast indtil politiet kom forbi.

Hun var lige trådt ud af Consol Solenter på Mariagervej, ved siden af Q8 tanken.

»Så kom der den her mand på knallert, han kørte lige over fortovet og ramlede ind i mig, han ramte mit højre lår. Han må have været på vej til Q8 tanken og jeg stod på trappetrinet foran solcentret. Jeg blev så forskrækket,« fortæller hun til Din Avis.

»Se dig for din so,« og en masse andre grimme ord føg fra den berusede mand på knallerten.

Sætter sig på fuld mand

Og så blev Dorthe Revsbæk rasende.

»Han væltede selv om på fortovet og af knallerten. Så sætter jeg mig på ham, og jeg får hjælp fra en mand, der står i nærheden. Og så holder vi ham fast til politiet kommer,« genfortæller den knap så høje kvinde.

»Jeg blev så rasende på ham. Tænk, at han kalder mig alle de ting. Det var hans skyld. Jeg kommer stille ud fra solcentret og glæder mig til at komme hjem og slappe af, og så kommer der sådan en ubehøvlet mand,« fortæller hun om de følelser, der fyldte hende.

»Normalt er min mor en stille og rolig person,« fortæller den stolte datter, Camilla Revsbæk, til Din Avis. Hun syntes at handlingen fortjener lidt anerkendelse og derfor kontaktede hun avisen.

Dorthe Revsbæk endte med ikke at anmelde den berusede mand på knallert, der dog fik en lang snak med politiet på stedet.

»Jeg kunne se, at han trods alt blev lidt flov, da han stod der. Og jeg håber da, at han og andre tænker sig om en anden gang. Man kan ikke bare opføre sig på den måde,« mener hun. Hun er dog glad for, at det hele skete på åben gade, og at der var masser af andre mennesker i nærheden.

Overvej faren

Hændelsen er ikke noteret i politirapporten, fortæller kommunikationsrådgiver Janni Lundager fra Østjyllands Politi.

»Generelt så opfordrer vi til, at man i sådan en situation ikke udsætter sig selv for fare. Det bedste er, at man holder sig på afstand og observerer. Man skal selvfølgelig altid overveje situationens alvor og her kunne det tyde på, at alting heldigvis gik godt,« lyder budskabet fra Janni Lundager fra Østjyllands Politi, da Din Avis genfortæller episoden.