Der har været en stigende efterspørgsel på botox og filler siden starten af corona, hvilket kan skyldes, at flere har kigget på deres eget ansigt flere timer i træk grundet Zoom-møder eller øget forbrug af sociale medier i samfundet såsom Facebook, Instagram og TikTok. Man skal dog være varsom med, hvor man vælger at få botox eller filler, da man kan risikere at ende i hænderne på en ulovlig behandler.

Det er sikkert at få botox i Danmark

Modsat mange andre lande er det sikkert at få botox i Danmark, da der er en høj standard for udførelse af botox-behandlinger herhjemme. I Danmark er det et krav, at alle behandlere skal være registreret som kosmetiske behandlere i Styrelsen for Patientsikkerhed. Her skal man også registrere, hvilke behandlinger man har kompetencer til at udføre. Botox-behandlinger bliver som regel altid udført af læger og specialuddannede sygeplejersker i Danmark.

Læs mere om botox her: https://nage.dk/behandling/botox/

Før man kan blive registreret som kosmetisk behandler, skal man sørge for at registrere behandlingsstedet i behandlingsstedsregistret. Der er derfor en hel proces, som de certificerede behandlere skal igennem, før de må foretage behandlinger. Der er omkring 174 skønhedsklinikker landet over. Man har derfor som kunde et bredt udvalg af steder at få foretaget en botox-behandling.

Sådan virker botox

Det er vigtigt at få foretaget botox-behandlinger hos en certificeret behandler, da botox er en kraftfuld fortyndet udgave af giftstoffet botulinum, som har en lammende effekt på behandlingsområdet, da botox blokerer de signaler, som nerverne sender til musklerne på behandlingsområdet. Effekten af botox varierer fra person til person, men vil typisk vare mellem tre til seks måneder. Det er derfor ikke noget, som hurtigt kan forsvinde væk igen, hvis resultaterne ikke er, som de skal være grundet en ulovlig behandler. Man kan risikere at få blå mærker, et asymmetrisk ansigt eller en nedadgående pande, læber eller ansigt alt efter, hvor man er blevet behandlet. I værste tilfælde kan man risikere, at botox siver eller glider over i et andet område end det tiltænkte behandlingsområde.

Det er derfor vigtigt, at behandlingen bliver foretaget korrekt. Selvom botox for mange er forbundet med ældre mennesker, gør mange unge mennesker også brug af det. Det er særligt de unge, som har en tendens til at falde i hænderne på en ulovlige behandler, da unge mennesker som regel ikke har mange penge til rådighed.

Botox-priser i Danmark

Botox-priser kan variere alt efter, hvor i verden man vælger at få en botox-behandling. I Danmark koster en botox-behandling mellem 900-5.100 kroner per behandling. De dyreste områder på kroppen at få en botox-behandling er halsen og en svedbehandling med botox. Hage, læber og bryn er nogle af de lidt billigere områder.

Botox-priserne får derfor mange til at søge mod de behandlere, som tilbyder en lavere pris end normalt. Det kan dog være farligt, da det kan være en ulovlig behandler.