Foreningen ‘Museum Scandia’ har valgt en bestyrelse som skal arbejde for at etablerer et museum i Sporbyen.

KIAN JOHANSEN

38 personer mødte frem, da Foreningen ’Museum Scandia’ holdt stiftende generalforsamling. Og nu går planerne i gang med at etablere et mindre museum med tre montrer.

Museumsgaden skal være i den hal, der engang hed bygning 125, men i Sporbyen Scandia kaldes for hal K. Den gamle fabrikshal, hvor senest 4G S-togene blev monteret, skal bygges om til lejelejligheder administreret af Randers bolig. Bygherre er Skjøde A/S, Odense og ideerne er tegnet af Randersarkitekterne.

»Når en byggegodkendelse fra Randers Kommune er i hus, kan vi se på en tidsplan og få udarbejdet en samarbejdsaftale om diverse udstillinger i forskellige montre i Museumsgaden gennem midten af hal K,« lød det fra Mogens N. Mogensen, der sammen med Anders Hansen bød velkommen på vegne af arbejdsgruppen.

I alt 622 er medlemmer af togfabrikkens Facebook-gruppe, så man forventer ikke, at der bliver mangle på hjælpende hænder, eller ideer til at fremskaffe effekterne til diverse udstillinger. De nuværende effekter (genstande, dokumenter, blade, bøger, billeder, film – og Pige i Blæst) er lige nu pakket på et antal paller og sat på lager hos en velvillig støtte af Scandia Museum.

Det forventes at koste i omegnen af 710.000 kroner at skaffe de tre planlagte udstillingsmontrer og at de først står klar i 2023 eller 2024.