Butikker og kommunens driftsfolk går sammen om at vaske og feje Randers by ren.

Der bliver gang i koste, vand og sæbe, når butiksejere og driftsfolk vasker skraldespande, renser klistermærker af lygtepæle og fejer gaderne i centrum af Randers tirsdag morgen 26. april.

Byen skal være klar til foråret og festivalen om de 17. verdensmål, der kulminerer 29. april i centrum af Randers, skriver parterne i en fælles pressemeddelelse.

Den fælles forårsrengøring i Randers midtby er den første af sin slags.

»Eventen skal synliggøre, at Randers midtby er en unik middelalderby, som vi alle skal værne om og tage ansvar for i fællesskab. Driftsfolkene holder byen ren og pæn til daglig. Nu er foråret kommet, og vi skal tilmed holde verdensmålsfest. Derfor er det naturligt, at der er flere, der smøger ærmerne op og yder en fælles indsats. Jeg vil opfordre alle, der har mulighed for at deltage i forårsrengøringen til at møde op og give en hånd med,« siger Nick Zimmermann, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Et fælles ansvar

Forårsrengøringen er arrangeret af Randers kommune og Randers City forening.

»Jeg deltager i rengøringsdagen, da jeg som forretningsdrivende i Randers midtby selvfølgelig er interesseret i at byen altid fremstår pæn og præsentabel. Vi er afhængig af at kunderne kan lide at komme hertil, får et godt indtryk og en positiv oplevelse. Det skaber vi ikke ved at tegne graffiti på væggene, smide cigaretskod på jorden, og affald på gaden. Derfor mener jeg, at vi har et fælles ansvar for, at få byen til at skinne og på den måde forhåbentlig skabe en samvittighed hos gæsterne i byen, så de også får lyst til at hjælpe med at holde den ren,« siger Hanne Koch, indehaver af Galleri-randers i Brødregade.