Randers Bykor vil sammen med Vejle Symfoniorkester og Vestjysk Koncertkor blandt andet opføre Puccinis Messa di Gloria.

Søndag den 24. april vil Sct. Peders Kirke fyldes af musik, når Vejle Symfoniorkester sammen med blandt andet Randers Bykor opfører værket Messe di Gloria af Giacomo Puccini.

Giacomo Puccini komponerede messen som eksamensopgave på Institute Musicale. Den blev opført i 1880 og taget godt imod, men derefter lagde Puccini partituret i skuffen og forlod kirkemusikken. Først i 1952 blev det fundet frem igen.

Koncerten indledes desuden med Giusppe Verdis ouverture til operaen Skæbnens Magt, der er valgt, fordi Puccini hentede inspiration i Verdis operaer, hvilket blandt andet kan høres i Messa di Gloria.

Samarbejde

Vejle Symfoniorkester består af 57 amatørmusikere, der kommer fra et stort opland fra Aarhus til Sønderborg og fra Odense til Esbjerg. Siden 2002 har orkestret været dirigeret af Anne Cathrine Kielland Lund.

Symfoniorkestret besluttede tilbage i 2018 at sætte en stor korkoncert på programmet og søgte derfor samarbejdspartnere, der var vant til symfoniske koncerter. De fik kontakt med Randers Bykor og Vestjysk Koncertkor, der tilsammen tæller 80 korsangere. Koncerten blev i første omgang udsat på grund af corona, men er nu endeligt at finde på programmet.

To solister

De to solister tenor Anders Kampmann og baryton Jakob Vad deltager også i koncerten.

Anders Kampmann begyndte sin karriere i Herning Kirkes Drengekor og som drengesopran på Den Jyske Opera. Han er uddannet på Guildhall School of Music and Drama i London og på Det Jyske Musikkonservatorium.

Jakob Vad har erfaring både på den hjemlige og den internationale scene. Han er uddannet på Operaakademiet i 2012 og har studeret videre på Madrid Opera Studio. Han er en kendt oratoriesanger i Danmark, der har samarbejder med flere orkestre.

Billetter til koncerten kan købes billetto.dk.

sra