Virksomheder, foreninger, institutioner, frivillige og andre ildsjæle i Randers holder festival om FN’s Verdensmål.

Inspiration til en bæredygtig garderobe, bamsehospital, plastgenanvender, bålfællesskab, kor, musik og hammerslag – det er blot nogle af de mange ting, man kan opleve, når Randers Kommune i samarbejde med Randers Cityforening inviterer til festival for FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Det foregår 29. april på Jens Otto Krags Plads og i resten af midtbyen, fremgår det af en pressemeddelelse fra Randers Kommune.

Verdens vigtigste plan

»FN’s verdensmål er verdens vigtigste plan. Jeg tror, vi er mange både borgere, foreninger og virksomheder, som tænker mere og mere over bæredygtighed og verdensmål. Med festivalen ønsker vi at inspirere store og små borgere og virksomheder til, hvordan man kan være aktivt med i den bæredygtige udvikling. Det er nemlig først, når verdensmålene bliver konkrete for os hver især, at vi kan være med til at gøre en forskel,« siger borgmester Torben Hansen (S).

På festivalen er der mulighed for at møde både virksomheder, foreninger, organisationer, afdelinger af Randers Kommune og ildsjæle, der alle sammen arbejder med et eller flere af verdensmålene på hver sin måde.

Gennem oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne skal festivalen inspirere borgere og virksomheder til at blive klogere på verdensmålene og bæredygtig udvikling, så det giver mening for dem i deres hverdag eller arbejde.

Scor mod Randers FC

Der er for eksempel mulighed for at blive inspireret til en mere bæredygtig garderobe, få tjekket sine transportvaner eller blive klogere på fremtidens affaldshåndtering. På bamsehospitalet på Jens Otto Krags Plads får gamle bamser nyt liv, og på Slotspladsen dyster fodboldspillere fra FC Randers med alle, der har lyst til at score et klimamål.

På festivalen kan man smage på og lave sin egen klimavenlige mad, ligesom der fra scenen på Jens Otto Krags Plads er børnekorsang om verdensmål, fællesskaber og dialog om skovrejsning.

Festival i hele byen

Verdensmålsfestivalen foregår 29. april i hele midtbyen.

Her er de mange aktiviteter åbne klokken 10-22. Og på Jens Otto Krags Plads åbner festivalpladsen klokken 14 og varer til 21.30. Samme dag er der Open by Night.

Det bliver en festdag med oplevelser og aktiviteter, teater, kunst og musik.

Blandt andet optræder den færøske singer/songwriter Teitur på festivalpladsen på Jens Otto Krags Plads fredag aften klokken 20.