Uddelingen af prisen blev udskudt sidste år, men gennemføres nu den 29. april.

Siden 1977 har Randers Kommune kåret Årets Randersborger og tildelt hæder til en person, som har gjort en særlig indsats for Randers. På grund af Covid-19 blev uddelingen af prisen sidste år udsat, så den ikke fandt sted i Randers Festuge som vanligt. I stedet bliver den uddelt til åbningen af Verdensmålsfestivalen.

Borgmester Torben Hansen er på scenen på Jens Otto Krags Plads den 29. april, hvor han vil kalde Årets Randersborger 2021 frem med tale og overrækkelse af gave, diplom og blomster.

Årets Randersborger er en hæderspris, som gives til en person, som har gjort noget særligt for Randers og skabt positiv udvikling i byen. Det kan være inden for erhvervslivet, idræt, kultur, ungdom, ældre, musik, byudvikling eller andet.

Det er Randersborger-Kommitéen, der vurderer alle de indstillede kandidater og står for den endelige udvælgelse. Komitéen består af fem byrådsmedlemmer, repræsentanter fra Erhverv Randers, Kulturelt Samvirke og Samvirkende Idrætsklubber i Randers.

sra