Vandmiljø Randers er med i cykelkampagne igen i år.

Ansatte i Vandmiljø Randers arbejder til daglig for et bedre miljø. Derfor er det naturligt for dem at springe på cyklerne i maj måned. Her deltager klimatosserne, som deres cykelhold hedder, i den landsdækkende kampagne ’Vi cykler til arbejde’. Kampagnen er desuden opvarmning til cykelløbet, Fjordløbet, hvor de ansatte i Vandmiljø Randers er inviteret til at deltage.

Kampagnen ’Vi cykler til arbejde’ ruller hvert år i maj måned på arbejdspladser i hele Danmark. Formålet med kampagnen er at få flere til at springe på jernhesten til jobbet:

»Vi kan alle gøre en aktiv indsats ved at tage cyklen frem for bilen, så luften ikke bliver forurenet,« siger Jan Hyllested, der er én af klimatosserne fra Vandmiljø Randers.

Flere er begyndt at cykle

De friske klimatosser fra Vandmiljø Randers er ikke de eneste, der er vilde med at cykle. Nye målinger viser, at der er 13 procent flere, der krydser broerne over Gudenåen i Randers by på cykel i forhold til tællingerne i 2018:

»Kurven ser ud til at være knækket efter flere år med et faldende antal cyklister. Det er helt fantastisk. De seneste cykelregnskaber for Randers viser, at borgerne vælger cyklen, fordi de vil være sundere. Men det store fokus på klima og stigende benzinpriser vil sikkert få indflydelse på borgerens transportvaner i fremtiden. Vi ser også en øget interesse for at deltage i kampagnen ’Vi cykler til arbejde’, så det ser positivt ud for den grønne transport på to hjul,« siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Som led i kampagnen står cykelforretningen Design Cykler torsdag 21. april klar til at smøre cykelkæder og pumpe cykeldæk på hjørnet af Adelgade/Vestervold i Randers. Der er desuden uddeling af cykelsaddeloverræk og halsedisser.

gs