I Randers Kommune var det et flot fremmøde af frivillige til Kræftens Bekæmpelses årlige indsamling 3. april.

158 var med til at samle 296.850 kroner ind. I alt blev der samlet 6.136.936 kroner ind i hele regionen. Det flotte resultat vækker glæde hos de lokale indsamlingsledere.

»Det er helt fantastisk, at så mange endnu engang valgte at bruge deres søndag på at støtte kræftsagen. Det er bare super godt gået! Jeg vil også gerne sige tak til de mange gavmilde borgere i Randers Kommune, der tog så godt imod indsamlerne,« siger indsamlingsleder Jonna Nymann Pedersen.

Kræftens Bekæmpelses formand, Helen Bernt Andersen, kalder det landsækkende indsamlingsresultat på 33 millioner kroner for ”overvældende flot”, og hun bemærker, at danskerne igen i år har været overordentligt gavmilde.

»Jeg er utroligt taknemmelig for den store opbakning fra danskerne og dybt imponeret over de frivillige indsamleres kæmpe indsats. Allerede på indsamlingsdagen fik jeg indtryk af, at indsamlerne bar på tunge og fyldte bøtter, og at vi ville kunne se frem til et flot resultat. Jeg glæder mig over, at det nu bliver bekræftet.«

De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel for kræftsagen. For hver 100 kroner af indsamlingens overskud går 60 kroner til forskning i kræft, 19 kroner til patientstøtte, 18 kroner til forebyggelse af kræft og 3 kroner til administration.

kijo