Tyveri i offentlig tjeneste koster sygeplejerske fra Favrskov en betinget fængselsdom.

JEPPE RAFN

Retten i Randers har behandlet en sag mod en kvindelig sygeplejerske fra Favrskov, der var tiltalt for at misbruge sin stilling som sygeplejerske på Randers Regionshospital ved ulovligt at have skaffet sig selv eller andre en fordel.

Ifølge anklageskriftet, som Lokalavisen har fået aktindsigt i, var sygeplejersken tiltalt for tre gange at stjæle medicin fra den afdeling, hun var ansat på. Det foregik i maj-juni 2019, hvor hun skulle have stjålet og været i besiddelse af mindst 30 morfintabletter og en ukendt mængde stesolid, diazepam og melatonin.

Da retssagen fandt sted, var tiltalen reduceret til at omfatte tre tyverier samt besiddelse af i alt 6-9 morfintabletter. Østjyllands Politis anklager i sagen oplyser til Lokalavisen, at ændringen af mængden og typen af medicin i tiltalen var sket for at fremme sagen i overensstemmelse med, hvad den tiltalte kvinde kunne erkende.

Anklagemyndigheden havde i anklageskriftet desuden taget forbehold for, at man under retssagen muligvis ville kræve sygeplejersken frataget sin ret til at arbejde som sygeplejerske. Det blev dog ikke til noget, idet anklageren vurderede, at betingelserne for rettighedsfrakendelse ikke var opfyldt.

Ændringerne af anklageskriftet betød, at kvinden kunne erkende sig skyldig, og sagen kunne køre som en tilståelsessag.

Retten kom frem til, at kvinden fra Favrskov fik en dom på 30 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. Det betyder, at hun ikke skal fysisk i fængsel, hvis hun undlader at begå ny kriminalitet i et år.​