Og flot afslutning på DGI holdturneringen på hjemmebane i Randers.

Sikke en weekend det blev for Swimteam Neptun Randers før påske. I én og samme weekend oplevede Swimteam Neptun at hæve pokalen for andenpladsen i DGIs holdturnering – hvor sidste afdeling blev afviklet på hjemmebane i Water & Wellness Randers – og at svømme historisk mange finaler hjem til vestdanske mesterskaber på langbane i Esbjerg, hvoraf en af finalerne resulterede i klubbens første medalje nogensinde til et vestdansk langebanemesterskab.

DGIs holdturnering afvikles over fire stævner med forskellige svømmeløb undervejs. Swimteam Neptun er udfordret af, at de bedste svømmere i klubben ofte er optaget af mesterskabsstævner andre steder i landet, og derfor ikke deltager. Det scenarie var det samme i weekenden.

Artiklen fortsætter under billedet

Klubben svømmede hele ni finaler hjem, så det var glade svømmere og trænere, der kunne tage på en velfortjent påskeferie. Privatfoto

»Der blev svømmet flot og godt til af de yngre talenter. En meget høj forbedringsprocent, mange førstepladser i deres årgange og et generelt rigtigt flot afviklet stævne af de mange seje frivillige, holdledere, trænere og ikke mindst svømmere. Belønningen blev da også tydelig: en samlet andenplads til Randers,« fortæller klubben i en pressemeddelelse.

Historisk weekend i Esbjerg

Samtidig med, DGIs holdturneringsstævne blev afviklet, var de bedste til Vestdanske mesterskaber på langbane, som dækker hele Jylland og Fyn. Svømmerne tog derfra med personlige rekorder i tre ud af fire løb. De svømmere, der ikke svømmede personlig rekord, svømmede stort set alle sammen sæsonbedste tid.

Freja Røjkjær Rasmussen, Frederikke Wiese Jacobsen, Sofie Kruse Rasmussen og Lea Skjærris Lund svømmede hele ni finaler hjem. Det blev ikke til finaler for Esben Røjkjær Rasmussen og Oliver Munck Sommer, men de tog begge derfra med flotte forbedringer, og Oliver Munck Sommer indløste flere kravtider (end han i forvejen har) til sommerens danske mesterskaber.

»Klubben har aldrig svømmet så mange finaler hjem eller vundet medalje på langbane. Så det var i den grad en historisk weekend,« lyder det stolt fra klubben.

Medaljeregn over Swimteam Neptun Randers. Privatfoto

gs