Da frivilligguide Lone Rasmussen efterlyste brugte spil til byens ældre borgere, startede en lokal borger en indsamling, så der nu kan købes nyt udstyr til fællesskaber for ældre.

Lone Rasmussen er frivilligguide i Team Frivillighed, hvor hun hjælper ældre i lokalområdet med at mødes og lave aktiviteter sammen. Hun møder jævnligt ensomme ældre, der har svært ved at finde et fællesskab, og hjælper dem med at finde sammen i grupper, gerne i samarbejde med frivillige. Hun har dog savnet at have nogle rekvisitter, som hun kunne give de ældre, så de kan mødes om en aktivitet og komme godt fra start.

Lone Rasmussen fortæller i en pressemeddelelse:

»Jeg har længe ønsket mig stigegolf, petanque eller et spil yatzy, som jeg kan give de ældre, når de vil starte noget op sammen, og derfor rakte jeg ud via borgerforeningens facebookgruppe og spurgte, om nogen ville donere havespil og andre spil, som de har liggende og måske ikke bruger mere.«

»Det går jo til et godt formål, så jeg tænkte, at der måske var nogen, der ville hjælpe,« fortæller frivilligguiden, der måtte sande, at det var der rigtig nok.

Stærkt fællesskab

Lone Rasmussen havde ikke forudset omfanget af de tilbagemeldinger, der kom fra lokalbefolkningen. En af de borgerne, der prompte reagerede, var Niels Rønholt Toft:

»De ældre fortjener nye aktivitetsting. Jeg vil gerne donere et beløb i stedet for, som jeg også tror, at andre af byens borgere vil. For eksempel 50-100 kroner,« skrev han, og dagen efter startede han en indsamling for borgerne i Asferg.

Det stærke fællesskab i byen betød, at indsamlingen hurtigt rundede 1780 kroner.

Lone Rasmussen er både stolt og glad for opbakningen til arbejdet med at hjælpe de ældre.

»Jeg har simpelthen fået lov at lave en ønskeseddel til, hvad pengene skal bruges til. Det bliver så spændende at kunne give ensomme ældre i Asferg og omegn nye muligheder med de spil. Det glæder jeg mig til,« tilføjer Lone Rasmussen med glæde i stemmen.

Asferg er nomineret til Landsbyprisen 2022.

gs