Forvirring over, hvad den erhvervsfremmende organisation Erhverv Randers egentlig består af, får erhvervets talerør i Randers til at skifte navn.

KIAN JOHANSEN

De godt 100 fremmødte erhvervsfolk, embedsfolk og politikere til Erhverv Randers nyligt overståede generalforsamling fik både kaffe, kage, foredrag og en par budskaber med hjem i habitjakken, da de fyldte den ene del af Thor Lounge på Randers Stadion.

Det væsentligste budskab er, at Erhverv Randers planlægger at skifte navn til Business Randers, kunne direktør Jens Enevold Kristensen afsløre.

»Vi oplever en mindre forvirring omkring vores tilhørsforhold og om vi tilhører kommunens erhvervsafdeling. Vores www.-adresser minder meget om hinanden, så det har måske været med til at bidrage til forvirringen,« lød det fra direktøren. Blandt andet derfor er planlægningen af et navneskifte langt fremme.

Stemmeboksen afslørede at Klaus Vejsager Jensen og Mette Winther Nielsen blev valgt ind i bestyrelsen ved kampvalg. Foto: Kian Johansen

Fortsat en interesseorganisation

Direktøren glædede sig over den store opbakning fra de godt 330 medlemmer i en nylig undersøgelse om erhvervsrådets rolle, hvor både emner, hvor der var plads til forbedring og hvor det gik godt, blev noteret.

Her blev det blandt andet slået fast, at en meget stor del af de adspurgte medlemmer ser Erhverv Randers rolle som både en interesseorganisation, der varetager erhvervslivets interesser, både lokalt og nationalt. Og de efterlyste også mere af den rådgivning og vejledning som Erhverv Randers udfører.

Her havde bestyrelsesformanden, Finn Møller i sin beretning netop fortalt, at de ansatte havde udført 550 vejledninger, mod 339 i 2020. Årsagen var Coronaen, der besværliggjorde den fysiske kontakt i 2020, lød buddet. Samtidig havde konsulenterne også hjulpet medlemmerne med at søge flere midler end året før.

Godt 100 medlemmer nød et par timer i Thor Loungen i godt selskab. Foto: Kian Johansen

Stikpille og Ebbe Sand

Direktøren kunne i sin tale om Erhverv Randers, fortælle om en mangel på opmærksomhed på lokal forankring fra politikerne, når de lovgiver. Han pegede på, at en nylig centralisering af konsulentbistanden i større regionale væksthuse var udmærket, men baseret på en gammeldags opfattelse af, hvad erhvervsrådgivning bestod af.

»Vi oplever at være tættere på erhvervslivet rent lokalt og at vi her i de lokale erhvervsråd er meget tættere på den faktiske virkelighed, I som erhvervsfolk oplever,« lød stikpillen, inden rosen til Randers Kommune og politikerne også kom.

»Vi arbejder tæt sammen og vi er glade for den lydhørhed, kommunen har, når vi taler om tingene. Og så arbejder vi jo også ofte i fælles interesse, når vi forsøger at påvirke de nationale beslutninger, der påvirker erhvervslivet i Randers,« lød det.

Efter den ordinære del af generalforsamlingen fortalte både Brian Mossalski Nielsen fra ’Min Købmand’ i Øster Bjerregrav og Bjarke Havmand Nordentoft, der er formand foreningen Øster Bjerregrav Aktivitetspark om henholdsvis at drive en butik med andelshavere og om at kunne være attraktiv for frivillige.

Derefter scorede Ebbe Sand, landsholdsangriberen i fodbold, mikrofonen og medlemmernes interesse.

Bestyrelsen i Erhverv Randers

Både Klaus Vejsager Jensen (genopstillede) og Mette Winther Nielsen blev valgt ind i bestyrelsen ved kampvalg, mens Jens Brix (genopstillede) ikke blev genvalgt.

Bestyrelsen:

Bestyrelsesformand: Finn Møller, Djurslands Bank.

Bestyrelsesmedlemmer: Mette Winther Nielsen, Bæredygtig Bundlinie. Klaus Vejsager Petersen, WorkInn. Søren Mark Andersen, Toppac A/S. Jan Hørby, Aslau ApS.

Repræsentant for arbejdstagerne: Daniel Isak Dallerup. Dansk Metal.

Repræsentant for arbejdsgiverne: Peter Eriksen. DI.

Repræsentant for uddannelserne: Lars Michael Madsen, Tradium.

Repræsentant for Randers Kommune: Torben Hansen, Borgmester.