Det første foto af skuespilleren Anders W Berthelsen som Flemming Bamse Jørgensen er nu ude. Filmen om den aarhusianske sanger, der er født i Randers, bliver den første i Biografklub Danmarks næste sæson.

BENTE TAHMASBI HANSEN

Den folkekære sanger, Flemming Bamse Jørgensen, måtte kæmpe for sin berømmelse og ikke mindst for sin fars anerkendelse. Historien om hans liv fortælles i filmen, ”Bamse”, der får premiere i landets biografer 25. august.

Biograf Danmark har netop offentliggjort, at instruktør Henrik Ruben Genz’ Bamse bliver åbningsfilm i den kommende sæson.

Den er indspillet i Aarhus sidste efterår på blandt andet på spillestedet Voxhall, hvor hundredvis af statister i 1970’er tøj var med, da scener fra en af Bamses tidlige koncerter skulle filmes.

Anders W Berthelsen spiller hovedrollen som Bamse og har undergået en større forvandling for at få samme pondus som sangeren. Nu er det første foto frigjort, og det giver et første indtryk af skuespilleren som Bamse i det kommende drama om den lune musiker, som alle danskere kender, men få kender historien bag.

”Bamse” er skrevet af Bo Hr. Hansen og Henrik Ruben Genz, med Anders W. Berthelsen i titelrollen og Johanne Louise Schmidt som hans kone Käte.

Historien i Bamse

Filmen er en hyldest til den folkekære danske musiker, der har givet os klassikere som ”Vimmersvej”, ”Hvorfor går Louise til bal” og ”I en lille båd der gynger”.

Bag det varme smil og smækbukserne gemmer der sig en stærk og rørende fortælling om en mands livslange stræben efter anerkendelse og kærlighed. Flemming Bamse Jørgensen fra Randers bliver som den eneste af 12 søskende bortadopteret.

Flemmings adoptivfar ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til faderens skuffelse vælger Flemming musikken og bliver frontmand i Bamses Venner. En splittet baggrund, der sætter sig dybe spor i Flemmings liv.

Spillefilmen er et varmt og menneskeligt drama, der med Bamses største hits som lydtæppe fortæller hans livshistorie.

Om sangeren

Flemming Bamse Jørgensen står i dag som et af de største danske musiknavne nogensinde. Han blev 63 år og var en del af den danske musikscene i over 35 år.

Han var bedst kendt som forsanger i Bamses Venner og vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1980 med nummeret ”Tænker altid på dig”. Hans musikalske arv tæller store hits som ”Vimmersvej”, ”I en lille båd der gynger”, ”Jeg har kun tre tænder”, ”Jeg elsker kun dig” og Hvorfor går Louise til bal?”

Han har solgt over 3,5 mio. albums og døde i 2011, hvor han efterlod sig hustruen Käte og børnene Tine og Theis.

Sit livs rolle

Anders W. Berthelsen har været én af landets mest populære og succesfulde filmskuespillere gennem de seneste 25 år, hvor nogle af højdepunkterne er gennembrudsrollen i Søren Kragh Jacobsens ”Mifunes sidste sang”, megasuccesen ”Italiensk for begyndere”, thrilleren ”Kongekabale”, dramaet ”Drømmen” og Klassefesten-trilogien samt store DR1-succeser som ”Taxa”, ”Krøniken” og ”Forbrydelsen”.

Anders W. Berthelsen får et særdeles travlt efterår, hvor han – foruden ”Bamse” – både har én af hovedrollerne i den kommende komedie ”Alle for fire” og får sin instruktørdebut med komedien ”Lykkelige omstændighede”r.

Hovedrollen får kompetent med- og modspil af Johanne Louise Schmidt i den kvindelige hovedrolle som hans stærke og loyale hustru Käte.

Johanne er i den brede befolkning mest kendt for sin præstation som sekretæren Rose i de populære Afdeling Q-film ”Fasandræberne”, ”Flaskepost fra” P og ”Journal 64” og har også gjort sig bemærket med en lang række store præstationer på Det Kongelige Teater. Senest har hun spillet statsminister Signe Kragh i den nye sæson af ”Borgen”.

I øvrige centrale roller ses bl.a. Henrik Birch som Flemmings far, Charlotte Bøving som moren, Lars Ranthe som manageren John Madsen, Signe Egholm Olsen som søsteren Jonna og Brian Lykke som vennen og bandkollegaen Jes.

Filmen er støttet af Den Vestdanske Filmpulje.