KIAN JOHANSEN

Vi spurgte rygere på gaden i Randers om, hvad de gør med deres cigaretskod, hvis de ikke er i nærheden af et skodhotel, et askebæger, eller andre smarte steder at skodde din cigaret.

Freddy Dresler, Aarhus. Underviser på Østervangskolen i Randers: »Jeg kommer dem i skraldespanden og så ryger jeg ofte på vej hen til bussen. Der finder jeg askebægrene på ruten. Jeg underviser på en skole, så jeg ved godt, at der er plastic i, der ikke skal ende i naturen. Jeg bor i Aarhus og der ligger langt flere skodder rundt omkring. I Randers er der mere rent.« Foto: Kian Johansen
Laila Larsen, Randers. Elev i Ønskebørn: »Tadahh. Jeg har altid det her askebæger i lommen. Jeg fik det af min mor, der fik det i Tyskland engang. Når cigaretten er slukket, så ender det her i. Om det er ulækkert at røre ved, når jeg kommer det i? – Nej det syntes jeg ikke.« Foto: Kian Johansen
Erik Sørensen, Randers. Pensioneret typograf og tidligere fodboldspiller i Randers Freja for årtier siden: »Du så mig jo lige smide tændstikken i skraldespanden. Tro det eller ej, men jeg kommer dem i baglommen. Der ligger af og til et vasket skod i bukserne, når jeg får dem på igen. Men jeg er ellers god til at tømme mine lommer.« Foto: Kian Johansen