Hun har modtaget prisen på baggrund af sin forebyggende indsats for børn med astmatisk bronkitis.

Randers Kommune er den stolte arbejdsgiver til den nu dobbelte prisvinder, sundhedsplejerske Tanja Koch.

I efteråret 2021 modtog hun Athenaprisen for sit arbejde med tidlig opsporing af astmatisk bronkitis, og nu er hun kåret til Årets Sundhedsplejerske 2022 af Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker for samme indsats, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

»Tanja Koch modtager prisen, fordi hun har formået at skabe en helhedsorienteret forebyggende indsats for børn med astmatisk bronkitis. En indsats, som er innovativ, har fokus på tværfaglighed og kan være til inspiration for landets øvrige kommuner,« sagde næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Dorthe Boe Danbjørg, i sin tale ved prisoverrækkelsen.

Forebyggelse

Da Tanja Koch for år tilbage arbejdede som børnesygeplejerske på Randers Regionshospital, tog hun imod mange børn, der blev indlagt med opblussen i astmatisk bronkitis eller med lungebetændelser. Nu arbejder hun med at forebygge selvsamme indlæggelser.

Astmatisk bronkitis er ifølge lederen af Sundhedsplejen i Randers Kommune den største oversete børnesygdom med over 5.000 indlæggelser årligt. Derfor giver det mening at kunne opspore disse børn så tidligt som muligt og være med til sikre, at børnene er velbehandlede.

»Det har givet mig en stor faglig tilfredsstillelse at udvikle en forebyggende indsats inden for mit fagområde til gavn for dem, der har brug for en særlig indsats. Og det glæder mig især, når jeg ser evalueringer fra forældre, der efter et astma-hjemmebesøget føler sig anderledes klædt på til at håndtere deres barns sygdom, og de oplever bedring i barnets symptomer,« siger Tanja Koch og tilføjer:

Den fornemme pris blev overrakt mandag den 2. maj på Landskonferencen for Sundhedsplejersker på SAS Radisson i Aarhus.